Ce greșeli facem când vrem să arătăm bine…

Când ne gândim la îngrijirea părului sau tenului, fiecare femeie are propriul ritual de frumuseţe pe care îl respectă în fiecare zi. Ne-am format obiceiurile în timp și considerăm că facem tot ce ţine de noi pentru a arăta bine. Cu toate acestea, comitem uneori greșeli grave fără să ne dăm seama. Iată ce greșeli facem când vrem să arătăm bine:

  1. Nu ne dăm cu cremă hidratantă în fiecare zi deoarece avem tenul gras. Considerăm că aplicând o cremă pe tenul gras o vom îngrășa mai tare, de aceea renunţăm adesea să o mai folosim. Ceea ce trebuie să știe orice posesoare de ten gras este că nehidratându-l cu o cremă corespunzătoare, tenul va produce și mai mult sebum. Astfel, îl vom îngrășa mai tare fără să vrem. Ideal este să găsim o cremă potrivită, adaptată tipului de ten și să îl hidratăm în fiecare zi.
  2. Nu ne demachiem dimineaţa. Ni se pare chiar absurd să ne demachiem după ce am dormit. Este bine să știm că, așa cum seara demachierea este necesară pentru a îndepărta urmele de machiaj de peste zi, la fel și dimineaţa tenul are nevoie de demachiere pentru a putea absorbi eficient nutrienţii din cremele de zi pe care le vom aplica.
  3. Aplicăm balsamul de păr pe întreaga podoabă capilară. Balsamul se aplică în puncte, în acele zone cu fire de păr deteriorate, care au nevoie să se regenereze. Aplicându-l pe tot părul nu vom face decât să îngrășăm inutil părul stimulând producţia de sebum.
  4. Aplicăm crema de faţă cu mișcări circulare agresive, crezând că în felul acesta o vom hidrata eficient. Numai că, obţinem efectul nedorit deoarece mișcările circulare pot produce mici rupturi premature la nivelul pielii, iar aceasta va arăta uscată și îmbătrânită. Este bine să întindem crema de faţă cu mișcări ascendente pentru a asigura acoperirea întregului ten și eficacitatea.
  5. Nu aplicăm zilnic creme cu factor de protecţie solară. Că vrem sau nu, razele UVA sunt prezente mereu, indiferent dacă e vară sau iarnă. De aceea, avem nevoie zilnic să aplicăm creme cu factor de protecţie pe zonele expuse, cum ar fi faţa, gâtul, în special după vârsta de 30 de ani.

foto: Shutterstock

Citește și:

Cum te ajută apa cu lămâie să ai grijă de sănătatea ta?

Cum să te îmbraci bine când ai un buget limitat

3 piese vestimentare din garderoba de vară pe care le poți purta și toamna. Uite cum să le combini corect

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete