De ce Meghan Markle și prințul Harry nu dețin custodia băiețului lor?

Meghan Markle și prințul Harry au devenit pentru prima oară părinți și chiar dacă cei doi își iau în serios noul rol, ducii de Sussex nu dețin custodia băiețului lor, ci aceasta aparține unei alte persoane din familia regală britanică.

Ne-am obișnuit ca atunci când vine vorba despre familia regală britanică, lucrurile să fie complet diferite, însă nu de puține ori, regulile impuse sunt greu de înțeles. Chiar dacă sunt părinți, Meghan Markle și prințul Harry nu dețin custodia micuțului Archie.

De ce Meghan Markle și prințul Harry nu dețin custodia băiețului lor?

Nu doar Meghan Markle și prințul Harry sunt nevoiți să respecte această regulă, ci și ducii de Cambridge, Kate Middleton și prințul William. Expertul regal Marlene Koenig a dezvăluit că regina Elisabeta a II-a este care care deține custodia tuturor minorilor din familia regală britanică și asta în baza unui acord neobișnuit prin care este responsabilă pentru îngrijirea și educația tuturor copiilor din familia regală. Astfel, regina este cea care deține custodia prințesei Charlotte, prințului George, prințului Louis, dar și pe cea a lui Archie, băiețelul prințului Harry și al lui Meghan Markle.

Această regulă datează din vremea domniei lui George I al Marii Britanii, el fiind cel care și-a dorit să aibă un control asupra educației, creșterii și căsătoriei nepoților săi. Se pare că acesta a luat o astfel de măsură pentru că relația cu fiul său era una foarte proastă și și-a dorit ca prin acest lucru să își protejeze nepoții.

“Suveranul are custodia legală a nepoților minori. Legislația datează din timpul domniei lui George I. A fost cunoscută sub numele de “Marea opinie pentru prerogativele privitoare la familia regală” și era vorba despre controlul pe care regele îl avea asupra educației, creșterii și mariajului nepoților săi. A făcut-o pentru că avea o relație proastă cu fiul său, viitorul rege George al II-lea, așa că această lege înseamnă că regele este protectorul nepoților săi.”, a explicat expertul regal Marlene Koenig, potrivit thesun.co.uk.

Având în vedere că suveranul este cel care deține custodia nepoților, acest lucru înseamnă că după moartea reginei Elisabeta a II-a, acest drept îi va reveni prințului Charles. Această lege spune că regina trebuie să își dea acordul de fiecare dată când părinții își doresc să călătorească alături de copiii lor în străinătate. În plus, regina este cea care are ultimul cuvânt și în ceea ce privește educația nepoților ei.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Mihai Constantinescu, în stare critică. Artistul a fost dus de urgență la spital

Meghan Markle a marcat Ziua Mamei din SUA printr-o imagine cu bebelușul ei – Este un omagiu pentru prințesa Diana

Gabriela Cristea, despre depresia post-natală: La prima naștere nu mi-a ieșit cu alăptatul'

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete