De ce ar trebui evitate certurile în fața copiilor?

r trebui evitate certurile în fața copiilor

r trebui evitate certurile în fața copiilor

Părinții au de cele mai multe ori probleme care duc la certuri aprinse, cele mai multe dintre acestea având loc în fața copiilor.

Chiar dacă încearcă să se liniștească și să nu își verse nervii în fața copiilor, foarte mulți părinți ajung în situația în care nu își mai pot stăpâni furia și poartă discuții în contradictoriu. Un studiu realizat de cercetătorii Universității York a arătat că în cazul copiilor care vin din familii în care cei doi părinți au divorțat, nu separarea propriu-zisă îi afectează pe cei mici, ci certurile la care au luat parte în timpul mariajului . Mai mult, cercetătorii au concluzionat că micuții care au asistat la certuri puternice sau ai căror părinți sunt divorțati sunt cu 30% mai predispuși să dezvolte un comportament agresiv, în comparație cu copiii care face parte din familii compuse din ambii părinți, potrivit telegraph.co.uk.

Certurile în fața copiilor le pot provoca acestora probleme emoționale, de dezvoltare și de comportament. Mai mult, cei mici pot întâmpina dificultăți și în relațiile pe care le vor avea odată ajunși la maturitate, se pot confrunta cu anxietatea, episoadele de depresie, care uneori pot fi duse la extrem și se poate ajunge la suicid. Bineînțeles că vor mai exista discuții în contradictoriu și specialiștii nu spun că cei mici nu trebuie să asiste sub nicio formă la acestea, însă sunt de părere că argumentele celor doi părinți trebuie să fie explicate cu acuratețe și să fie folosit un ton calm.

În ceea ce îi privește pe copiii până în 6 luni, organismul acestora reacționează la certurile părinților, chiar dacă ei nu pot înțelege ce își spun cei doi. Mai exact, în timpul unei discuții aprinse, bebelușii sunt expuși unui nivel ridicat de stres, ceea ce duce la accelerarea ritmului cardiac.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Părinții sunt primii educatori ai copiilor

Decizie importantă în favoarea copiilor! Toţi părinţii divorţaţi trebuie să știe asta

Revoluția Copiilor se întoarce împotriva părinților?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro