David Gimenez, nepotul tenorului José Carreras, la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio

David Gimenez, nepotul tenorului José Carreras, la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio

David Gimenez După ce s-a aflat la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio la finalul lunii decembrie în concertul prezentat de unchiul său, celebrul tenor José Carreras, dirijorul David Gimenez revine în fruntea ansamblului, într-un frumos concert Beethoven / Chopin / Ceaikovski, desfăşurat vineri, 21 februarie (19.00) la Sala Radio.

David Giménez a colaborat cu orchestre apreciate din întreaga lume, ca London Symphony,  Filarmonicile din München, Viena, Tokyo, Bucureşti, Orchestre de Paris, Orchestra Radio din Praga, Orchestra Radio din Zagreb. Atras de zona muzicală care a adus celebritatea unchiului său – opera – David Giménez a păşit pe importante scene ale teatrului liric precum: Teatro alla Scala, Royal Opera House – Covent Garden, Opera Germană din Berlin, Opera din Viena, Teatro Real din Madrid, Opera din Sydney, Gran Teatre del Liceu din Barcelona.

A avut prilejul de a colabora cu nume importante ale scenei lirice internaţionale: José Carreras, Placido Domingo, Roberto Alagna, Angela Gheorghiu, Kiri Te Kanawa. A concertat de asemenea şi în cele mai cunoscute săli de concerte din lume, ca Salle Pleyel, Carnegie Hall, Royal Albert Hall.

Programul serii va debuta cu Uvertura Coriolan, creaţie a lui Beethoven, compoziţie scrisă ca introducere la piesa de teatru semnată de contemporanul său, Heinich-Joseph von Collin.

Seara continuă cu două dintre cele mai îndrăgite lucrări ale genului romantic. Veţi asculta Concertul nr. 2 în fa minor pentru pian şi orchestră – compus de Chopin în jurul vârstei de doar 20 de ani şi a cărui premieră a avut loc la Varşovia, chiar în interpretarea solistică a compozitorului.

La Sala Radio o veţi aplauda pe pianista Dana Borşan, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio. Seara se va încheia cu Simfonia a V-a în mi minor – Ceaikovski, dirijată la premieră de compozitorul însuşi, una dintre ultimele lucrări ale marelui romantic rus, partitură în care acesta a tradus în muzică frământările sale legate de relaţia dintre om şi destinul său, programat în întregime de către Dumnezeu sau nu…

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro', în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul  www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri