Daniel Pavel, prezentatorul Survivor, are o amintire dulce-amară cu mama lui

Despre Daniel Pavel, prezentatorul Survivor Romania de la ProTV, o să auzim mult timp de-acum încolo și-o să-l vedem din ce în ce mai des. Nu pentru că face parte din noua generație de TV host/influencer, ci pentru că e plămădit dintr-un oțel special călit de Dumnezeu prin multe focuri și șlefuit apoi de mările și oceanele lumii.

9W0A0124SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Daniel Pavel, ce ai lua cu tine pe o insulă pustie: o carte bună, o sticlă de whiskey sau un cuțit bine ascuțit?

Complicată alegere. Realist, sunt tentat să spun că aș vrea să am cuțitul bine ascuțit pe care să-l folosesc pentru a-mi procura hrana și pentru a-mi tăia frunze/crengi pentru a-mi face un adăpost, o sticlă de rom (mai bine decât whiskey) pe care să o rânduiesc bine cât stau acolo și o carte bună care să-mi aline timpul liber. Dar pentru că trebuie alegerea pragmatică, o să păstrez în memorie toate rândurile bune pe care le-am citit de-a lungul anilor, o să mă rezum la a bea apă pentru a-mi hidrata corpul și o să iau cuțitul pentru acele activități amintite mai sus.

Ce alegere magnifică ai făcut în trecut și ce greșeală teribilă ai vrea să ștergi?

Trăim o singură dată. Sau cel puțin așa știm… Și atunci mă întreb, de ce am fi atât de categorici? De ce e fie magnific, fie teribil? Fiecare alegere pe care am făcut-o, m-a adus în acest punct al vieții mele. Fiecare greșeală m-a maturizat sau mi-a dat șansa să fac diferit mai târziu. Așa că nu aș șterge absolut nimic! Le-aș lăsa pe toate acolo unde sunt și le-aș valida, le-aș da chiar un zâmbet că m-au făcut 'Domnu Dan'.

Oficial, ești ofițer în marină și inginer de transport maritim. Ai specializare în piraterie. Ce înseamnă asta? Jack Sparrow?

Am terminat Marina și am un master în Combaterea pirateriei pe mare! Deci ai putea spune că sunt un fel de pirat.. și că pot oricând să trec și de partea cealaltă! Viața mi-a dat ocazia să trec printr-o experiență de neuitat. Am parcurs cam dublul milelor din titlul uneia din cărţile copilăriei mele, scrise de Jules Verne, 20.000 leghe. Însă după câteva voiaje pe mare, am realizat că prefer să păstrez această meserie ca pe amintire.

Daniel Pavel: „Pandemia mi-a oferit șansa de-a mă regăsi'

Ai avut câteva experiențe dramatice în viața ta de până acum. Ce i-ai spune lui Dumnezeu dacă L-ai întâlni?

Mulțumesc pentru că mi-ai dat ocazia să trăiesc fiecare experiență, pentru că mi-ai adus în viață persoane atât de diferite și pe unele mi le-ai luat când ai simțit că era cazul și pentru că m-ai adus unde sunt astăzi.

La Survivor, prin esența naturii umane, îți vine să trișezi și să-i ajuți…?

Survivor nu este despre a încerca să faci lucrurile mai rapid sau despre a sări etape. Fiecare concurent care acceptă această provocare vrea să trăiască totul la intensitate maximă. Așa că rolul meu este de mediator, de cel care le oferă cadrul pentru a trăi: provocări zilnice cu fiecare traseu prin care trec, victorii și înfrângeri care îi schimbă ca oameni, consilii care le oferă mediul pentru a spune ceea ce gândesc.

Ce ți-a luat ție pandemia?

Poate că mi-a luat mai multe drumuri România – Viena, mai multe zile petrecute cu tatăl meu sau mai multe momente în care să fiu înconjurat de mai mulți oameni dragi. Dar mi-a oferit șansa de a mă regăsi, atât profesional prin Survivor, cât și personal.

Scrii zilnic în jurnalul tău? Te ajută lucrul acesta?

Nu scriu atât de mult cât mi-aș dori. Și asta pentru că trăiesc. Totul! Fie că este o zi în care după alergarea de dimineață, mă duc rapid la micul dejun și apoi am filmări până seara, fie că este o zi în care stau cu cineva din echipă la o discuție, fie că este un antrenament prelungit. Să scriu… mă ajută, da… și abia aștept să împart și cu voi din gândurile mele. Mai mult decât o fac acum prin intermediul Instagram-ului..

Care este cea mai pregnantă amintire pe care o ai cu mama ta?

Acesta este una din cele mai pline de miez întrebări adresate mie vreodată. În planul inconștientului, cred că putem purta cu noi amintiri ale viețuirii cu mama chiar din stadiul de fāt, prezente ca un dulce zefir de la un mal de mare – și am multe. Conștient, sunt venirile acasă unde privirea ei verde-pădure cu irizații fine de culoarea chihlimbarului mă învăluia de bun venit. Fără multe cuvinte, îmi punea masa și depănam poveștile călătoriilor mele vorbind întotdeauna prea mult sub ochii ei blânzi și înțelegători și mișcând ușor din cap îmi mai spunea la răstimpuri 'nu te mai maturizezi tu, Daniele mamă'.

Text: Florentina Mușat/ foto: ProTV

Citeste și:

Alina Chivulescu: Nu mai putem repara nimic, nici la propriu, nici la figurat…'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro