Dan Puric susţine Gala Speranţei pentru cancere rare

Dan Puric susţine Gala Speranţei pentru cancere rare

Dan PuricAsociaţia Română de Cancere Rare – ARCrare va organiza joi, 22 noiembrie 2012, cu sustinerea Novartis Oncology, Gala Solidarităţii si Speranţei pentru pacienţii cu cancere rare “Adriana există!”, la Hotel Howard Johnson, începând cu ora 18.30.

Această gală are la bază povestea Adrianei Covaciu, care a fost diagnosticată cu leucemie mieloidă cronică, în urmă cu 8 ani. În prezent, Adriana are un nivel nedetectabil al bolii.

În România există peste 10.000 de pacienţi diagnosticaţi cu o formă rară de cancer.

Toţi pacienţii cu forme rare de cancer se confruntă cu probleme speciale: diagnostic tardiv sau incorect, dificultăţi în găsirea de expertize clinice, acces dificil la tratamente adecvate, dificultăţi în realizarea unor studii clinice din cauza numărului mic de pacienţi, dificultăţi în dezvoltarea de noi terapii, grad ridicat de incertitudine în procesul clinic de decizie, cât şi deficit de registre disponibile şi bănci de ţesuturi.

Cancerele rare sunt incluse în categoria bolilor rare, care sunt definite în UE ca fiind boli cu o incidenţă de mai puţin de cinci cazuri la 10.000 de persoane.

Adriana există cu adevărat, iar din momentul diagnosticării, se luptă zilnic cu boala. Povestea ei este un motiv de speranţă şi încredere pentru toţi pacienţii diagnosticaţi cu o formă de cancer rar în România.

Ambasador al evenimentului este Tora Vasilescu, iar gazdele galei vor fii actorii Teatrului Naţional Bucureşti, Marius Manole şi Medeea Marinescu.

De asemenea, Vlad Miriţă va avea un moment dedicat cauzei, iar clip-ul cu mesajul campaniei, în care joacă actorul Dan Puric, va deschide seara.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri