Dacă doriți să gustați din pomana porcului mergeți în acest weekend la târgul pentru Ignat

targul-pentru-ignat

Mai sunt câteva zile până la Crăciun, iar pregătirile pentru această magică sărbătoare sunt în toi. În acest weekend va avea loc Ignatul, care este o tradiție românească ce se ține încă din cele mai vechi timpuri. Cu această ocazie, au loc mai multe evenimente dedicate acestei tradiții.

targul-pentru-ignat-1

Astfel, în acest weekend, pe 17 și 18 decembrie are loc 'Târgul de țară la Ignat', care va fi un muzeu în aer liber la Dumbrava Sibiului. La acest eveniment vor  fi prezentați toţi paşii pe care îi presupune prepararea bucatelor tradiționale din carne de porc în preajma Crăciunului. Așadar, toți cei își doresc să învețe sunt invitați la acest eveniment.

Conform tradiției, va fi pârlit și tranșat un porc din rasa Mangalița care cântărește aproximativ de 160 de kilograme. Turiştii şi localnicii vor putea să guste apoi din ,,pomana porcului', un preparat specific sezonului rece, dar și foarte cunoscut în țara noastră.

targul-pentru-ignat-2

,,Avem pregătite o serie de demonstraţii culinare interactive pe care le vom pune în scenă în perioada premergătoare Crăciunului. Ele sunt concepute pentru a scoate în evidență caracterul ritualic pe care masa din marea sărbătoare îl are la români. Vizitatorii Muzeului ASTRA au astfel ocazia să descopere modul special sau chiar unic în care sunt pregătite bucatele tradiționale, dar și să guste din ele', a declarat Ciprian Ștefan, manager general al C.N.M. ASTRA.

Dacă doriți să gustați cârnaţi, caltabos, murături şi băuturi naturale, trebuie să veniți la aceste târg duminică pe 18 decembrie. De asemenea, puteți servi vin fiert sau ţuică fiartă pe întreg parcursul evenimentului. Târgul se va desfășura între orele 11:00 – 17:00.

Citește și:

Cum te îmbraci și cum te porți la petrecerea de Crăciun de la birou. Regulile pe care trebuie să le știi

Creează împreună cu copilul tău, un minunat oraş de Crăciun

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber