Cuplul de români din Danemarca a fost eliberat, însă cei doi nu-și pot vedea încă bebelușul

Sorana și Ionuț Rotundu, cei doi români din Danemarca reținuți pentru că i-ar fi pus în pericol viața copilului lor, au fost eliberați. Cei doi au stat în arest doi luni.

La începutul lunii februarie, doi români au fost arestați în Danemarca pentru că ar fi pus viața bebelușului lor în pericol. Cei doi s-au prezentat la Urgențe pentru că băiețelul lor nu se simțea bine. Autoritățile au fost alertate de către reprezentanții unității medicale cu privire la un posibil caz de tratament nepotrivit asupra bebelușului. Acesta avea hemoragie craniană și era suspect de „sindromul bebelușului scuturat'. În acel moment, cei doi au fost reținuți.

La circa două luni de la acel moment, cuplul a fost eliberat.

Danemarca

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat pe pagina sa de socializare faptul că, în continuare, cei doi au interdicția de a-și vedea copilul.

Am fost informați că autoritățile daneze au decis eliberarea părinților, după ce au fost adunate toate probele din acest caz și nu mai există un motiv întemeiat pentru a-i priva de libertate. Însă, cea mai mare durere a acestor părinți este că nu-și vor putea vedea copilul. O concluzie a polițiștilor nu a fost emisă și nici nu există un termen-limită până când autoritățile daneze se vor pronunța.'

Bebelușul din Danemarca este la o familie maternală

Ministrul Familiei a precizat că starea lui Mathias este stabilă și că este în grija unei familii maternale.

Până atunci, s-a decis plasarea copilului, pentru un an, la o familie maternală despre care părinții nu pot primi vreo informație. Îl vor putea vedea pe băiat abia după șase luni, și atunci doar pentru foarte puțin timp. Din informațiile transmise pe căi oficiale, starea de sănătate a copilului este una stabilă. Suntem în legatură cu autoritățile din Danemarca și le punem la dispoziție orice informație poate fi de ajutor'.

În plus, aceasta a precizat că, în continuare, se fac demersuri pentru aducerea în țară a băiețelului, pentru a sta cu bunicii.

Citește și: Cum sunt copiii afectați de războiul din Ucraina?

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri