Cum vopsești ouă de Paște natural? Iată sugestiile noastre

Folclorul conservă mai multe legende creștine care explică de ce se înroșesc ouăle de Paște și de ce ele au devenit simbolul sărbătorii Învierii Domnului, scrie Creștin Ortodox.

Una dintre ele relatează că Maica Domnului, care venise să-și plângă fiul răstignit, a așezat coșul cu ouă lângă cruce și acestea s-au înroșit de la sângele care picura din rănile lui Iisus.

De ce vopsim ouă roșii de Paște?

Domnul, văzând că ouăle s-au înroșit, a spus celor de față: „De acum înainte să faceți și voi ouă roșii și împestrițate întru aducere aminte de răstignirea mea, după cum am făcut și eu astăzi”.

Culoarea roșie reprezintă pe de o parte focul, cu puterea lui purificatoare, dar și sângele lui Iisus care s-a scurs pe cruce pentru mântuirea lumii.

Ciocnitul ouălor semnifică sacrificiul divinității și se face după reguli precise.

Persoana mai în vârstă ciocnește capul oului de capul oului ținut în mână de partener, în timp ce rostește cunoscuta formulă „Hristos a înviat”, la care se răspunde cu „Adevărat a înviat”.

Oamenii mai au obiceiul ca, în dimineața din duminica Paștelui, să-și spele fața cu apa nouă sau apa neîncepută în care pun un ou roșu, având credința că astfel vor fi tot anul frumoși și sănătoși ca un ou roșu.

După consumarea ouălor, cojile roșii sunt păstrate pentru a fi puse în brazde, la arat, crezându-se astfel că pământul va da rod bun.

Află cum vopsești ouă de Paște natural urmărind videoclipul de mai sus!

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Vremea de Paște: Temperaturile vor crește semnificativ în toată țara

5 greșeli frecvente pe care le faci atunci când vopseți ouă de Paște!

Învață cum să realizezi o decorațiune de Paște în doar câțiva pași simpli

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Video