Cum torni lichidele dintr-o cutie astfel încât să nu stropești lucrurile din jur?

Există în mediul online o mulțime de trucuri care necesită cât mai puțin efort posibil. De exemplu, cum torni lichidele din cutie fără să stropești în jur. Ei bine, întorci cutia la 180°.

Potrivit Mental Floss, Taste of Home a reperat acest truc pe canalul TikTok goldilocks.bears.x. Acesta începe cu o demonstrație a modului în care majoritatea oamenilor toarnă lichidul dintr-o cutie de carton – ceea ce înseamnă că, probabil, ții recipientul astfel încât partea cu gura de plastic să fie cea mai apropiată de bol, ceașcă sau orice alt recipient în care torni lichidul. În acest fel, îți poți stropi mâinile sau blatul de bucătărie.

Poți să te scutești de o eventuală dezordine pur și simplu modificând modul în care ții cartonul. Dacă îl întorci, astfel încât deschiderea să fie acum în partea de sus, va fi mult mai ușor de turnat. Videoclipul de mai jos arată cum această metodă produce un jet constant, fără stropi, chiar dacă lichidul are acum o distanță mai mare de cădere.

Probabilitatea ca băutura ta să se împrăștie la ieșire are legătură cu presiunea din interiorul cutiei. O cutie plină de suc sau de lapte conține o bulă de aer în partea de sus. Recipientul pornește cu aceeași cantitate de presiune în interior și în exterior, dar pe măsură ce lichidul se scurge prin gura de scurgere, acea presiune internă scade. Dacă torni cu gura de vărsare pe partea de jos, aerul din exterior va „pluti„ periodic în interiorul cutiei pentru a egaliza din nou presiunea.

Turnarea lichidului cu gura de vărsare pe partea de sus rezolvă acest lucru. Păstrează jumătatea superioară a orificiului liberă, astfel încât aerul poate intra în mod constant fără a crea un sughiț ciudat. Poate părea o schimbare mică, dar dacă a trebuit vreodată să îți schimbi hainele stropite de suc înainte de a pleca la serviciu, știi că poate fi o salvare.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber