Cum te pot ajuta kilogramele acumulate după sărbători să arăți mai bine. Medicul estetician:„Grăsimea poate fi adăugată în sâni, fese sau în zona cearcănelor ”

Perioada sărbătorilor de iarnă, în care cu toții ne bucurăm de micile plăceri alături de cei dragi, este de multe ori urmată de câteva lini intense de exerciții fizice, dietă sau tratamente corporale. La fel de bine însă, kilogramele în plus pot ajuta pacientele să arate mai bine, Dr. Cristian Nițescu, medic primar în chirurgie estetică.

'Indiferent de anotimp, o persoană care are un ușor exces de grăsime poate fi supusă unei lipoaspirații sau unei recoltări de grăsime proprie, grăsimea rezultată putând fi adăugată unor anumite zone specifice, cum ar fi fese, sân sau zona cearcănelor la nivel facial. De asemenea, se poate face ceea ce se cheamă lipofilling și pentru umplerea unor defecte la nivel tegumentar rezultate în urma unor procedee chirurgicale sau a unor injectări', explică Dr. Cristian Nițescu, medic primar în chirurgie estetică. Pentru a pute benficia de astfel de intervenții, pacientul sau pacienta trebuie să nu aibă comorbidități majore care să contraindice o intervenție chirurgicală.

În astfel de situații, Dr. Nițescu recomandă pacientelor lipofillingul pentru zona facială, umplerea zonelor cearcănelor și pentru umplerea anumitor defecte de la nivel tegumentar. Deși este posibil ca acestea să opteze pentru lipofilling la nivel de sân și la nivel fesier, medicul precizează faptul că pentru aceste zone ar putea fi mai potrivite implanturi siliconice, care sunt mai sigure și, mai ales, își păstrează forma pentru mai mult timp.

'Grăsimea introdusă în zonele receptoare după ce a fost recoltată trebuie adăugată în cantitate mai mare decât ar necesita locul respectiv, pentru că o mare parte din aceasta este resorbită de către organism. Inițial, în primele zile post-operator, pacienta poate fi puțin surprinsă de volumul introdus, dar în următoarele 2-3 săptămâni, începe procesul de resorbție al organismului și zona va arăta potrivit așteptărilor pacientului și medicului', explică Dr. Nițescu. Intervențiile estetice cu grăsime proprie nu implică alte riscuri față de orice alte intervenții chirurgicale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri