Cum te coafezi? Cine esti?

In fine, te-ai hotarat: ti-ai ales o coafura si o culoare noua. Te simti bine in pielea ta. Dar asta nu este totul. De felul in care te piepteni depinde foarte mult modul in care te judeca altii.

O adevarata pacoste pentru Ruxandra (si pentru multe semene de ale ei): oricum si-ar peria parul, negru ca pana corbului si cret ca o blana de oaie, acesta va sta tot zburlit in toate directiile, de parca ar fi electrizat. Si asta tocmai azi, cand este invitata la o masa importanta, cu seful ei si cu un client de care depind foarte multe pentru firma, dar si pentru ea.

Complet epuizata, aterizeaza la coafeza ei care ii recomanda sec: tuns foarte scurt si suvite deschise la culoare, adaugand: "Este modern si vei parea foarte competenta, ca o adevarata femeie de afaceri". Dupa parerea ei, buclele sunt complet demodate. "Prea arati ca o papusica si chiar ca nu se mai poarta genul", sopteste experta. Ruxandra inghite in sec. Oare sa fie doar clisee care ii fac pielea de gaina? "Nu, tu ai o problema cu psihicul", o asigura maestra foarfecelor, periilor si pieptenelui.

Ce spune parul tau despre tine?
Poate nu ai aflat inca, dar spune o gramada. Orice parere despre cel din fata ta incepe sa se formeze… de la radacina parului. De altfel, acesta este si rezultatul unor studii efectuate in Germania si Statele Unite. Podoaba noastra capilara declanseaza mai multe simpatii sau antipatii decat chipul nostru sau imbracamintea noastra.

Daca "hair language" – in traducere libera, limbajul parului – este cel potrivit si bine ales, atunci suntem primite in gasca, gasim slujba nimerita si dorita sau partenerul mult visat. Deci, manipularea indemanatica a periei si a bigudiurilor nu mai serveste de multa vreme doar vanitatii.

Hotaratoare pentru impresie (mai ales asupra barbatilor) sunt culoarea si lungimea parului. Cu cat mai deschis si mai lung, cu atat mai admirat si dorit. Iar vechea lozinca cu blondele care sunt preferate a ramas in vigoare, chiar si in vremurile noastre

Are culoarea parului vreo semnificatie?
Da. Geneticienii au constatat ca concentratia de pigment colorant din piele si par are clar o legatura cu producerea de hormoni care determina temperamentul si senzatia de fericire, cum sunt adrenalina si serotonina. Iar sociologii au descoperit ca femeile din zonele nordice sunt, in ciuda tuturor bancurilor despre blondine, suficient de inteligente si de sentimentale. In schimb, brunetele sunt mai frecvent pline de toane si labile, prin urmare sufera mai des de izbucniri violente de temperament. Organismul roscatelor produce mai putini hormoni anti-stres si, de aceea, ele sunt mai impulsive, mai iritabile si se adapteaza mai greu. Cele mai echilibrate sunt satenele. Din punct de vedere genetic, ele sunt un amestec din toate celelalte tipuri si rareori se plaseaza pe extreme. Trec neobservate, dar au cele mai mari sanse in cariera, datorita rezistentei lor la stres si a capacitatii lor de a indura multe si pe perioade mai lungi de timp.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete