Cum se simte Michael Schumacher la șapte ani și jumătate de la accidentul suferit la schi?

starea de sănătate a lui Michael Schumacher

În decembrie 2013, fostul pilot de Formula 1, Michael Schumacher, suferea un grav accident în timp ce schia în stațiunea Meribel din Alpii Francezi. Diagnosticul pus de medici a fost unul crunt: traumatism cranian sever și hemoragie cerebrală.

În vârstă de 52 de ani, Schumi era transportat la un spital din Grenoble, iar până în vara lui 2014 a fost în comă. Ulterior, a fost mutat la o clinică din Lausanne, iar din luna septembrie a aceluiași an se află la locuinţa sa din orașul elvețian Gland, unde familia i-a amenajat o adevărată unitate medicală.

Din dorința de a se păstra discreția și intimitatea, familia Schumacher nu a oferit prea multe informații despre starea lui de sănătate și nici nu a publicat imagini. Singurii care au vorbit despre situația în care se află multiplul campion mondial au fost medicii.

Recent, neurochirurgul principal Erich Riederer, a oferit noi informații despre starea de sănătate a germanului.

„Cred că se află într-o stare vegetativă, ceea ce înseamnă că este treaz, dar nu răspunde. Respiră, inima îi bate, probabil că se poate așeza și poate face pași mici, dar nu mai mult', a dezvăluit Riederer pentru postul de televiziune francez TMC, adăugând că șansele ca Schumi să-și revină complet sunt aproape nule.

Fostul șef al lui Michael Schumacher de la Ferrari, Jean Todt, a declarat că îl vizitează pe german de cel puțin două ori pe lună.

„Nu-l las în pace. Pe el, pe Corinna (n.n. – soția lui Schumacher), familia… am avut atâtea experiențe împreună… frumusețea a ceea ce am trăit face parte din noi și este continuă. L-am văzut pe Michael săptămâna trecută. El luptă în continuare. Știm că a avut un accident de schi teribil și nefericit care i-a provocat o mulțime de probleme. Dar are alături o soție uimitoare, pe copiii lui, asistentele sale și nu putem decât să-i dorim tot ceea este mai bun și să urez tot binele familiei. Tot ce pot face este să le fiu aproape până când voi putea face ceva, iar apoi o voi face. Cred că acesta este maximul pentru el. Nu cred că îl vom mai vedea cum era înainte de accident', a declarat Jean Todt pentru cotidianul italian Corriere della Serra.

De șapte ani, Corinna Schumacher luptă pentru soțul ei cu speranța că într-o bună zi soțul ei își va reveni după accidentul cumplit din 2013. Potrivit presei italiene, familia septuplului campion mondial ar plăti pentru tratamentul săptămânal al lui acestuia în jur de 190.000 de euro, ceea ce înseamnă aproape zece milioane de euro anual.

Potrivit site-urilor de specialitate, averea lui Michael Schumacher este estimată în prezent la aproximativ 780 de milioane de euro, germanul fiind cel mai bogat pilot din istoria Formulei 1.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete