Cum să-ți faci părul să crească mai repede și mai puternic?
Mulți dintre noi ne dorim să ne crească părul mai repede, să fie mai sănătos, însă de cele mai multe ori avem senzația că stagnează.
În timp ce părul este țesutul cu cea mai rapidă creștere din corpul uman, potrivit Societății de Trichologie, rata medie de creștere este de 0,5 până la 1,7 centimetri pe lună sau de la aproximativ doi până la opt centimetri pe an. Această creștere poate părea minimă, mai ales atunci când așteptăm să se întâmple.
Este normal să pierdem între 50 și 100 de fire de păr pe zi, potrivit Asociației Academiei Americane de Dermatologie (AAD), dar dacă totuși nu crește, există anumite modificări pe care le putem face la regimul de îngrijire a părului de zi cu zi pentru a stimula creșterea părului. Putem încerca să folosești o perie de păr diferită, să limităm utilizarea uscătorului pentru a reduce deteriorarea părului sau să adăugăm la rutina uleiuri și alimente pentru creșterea părului pentru a-l face să crească mai repede.
Potrivit Good Housekeeping, iată câteva dintre secretele și remediile de acasă care fac părul să crească rapid.
Cum să-ți faci părul să crească mai repede și mai puternic?
Tunde-te des. Poate părea contraintuitiv, dar dacă vrei un păr lung și sănătos, trebuie să te tunzi regulat. Firele despicate care se rup pot duce la pierderea lungimii părului, plus lipsa de strălucire, volum și netezime.
Ai grijă la alimentație. A avea un păr lung și puternic nu depinde doar de produsele pe care le folosești pe părul tău, depinde și de ceea ce introduci în corpul tău. Așadar, ce alimente fac părul să crească mai repede? Cele bogate în proteine, elementele constitutive ale părului, inclusiv cărnurile și alte surse.
Adaugă o vitamină sănătoasă pentru păr. Un supliment ar putea face o diferență enormă. Acestea sunt Vitamin A, Vitamin C, Vitamin E, Zinc, Fier, acizi grași Omega-3.
Spală-te mai rar pe păr și hidratează-te mai mult. Cât de des îți speli părul cu șampon are de fapt un impact asupra sănătății părului tău.
„Șamponarea părului doar de două-trei ori pe săptămână permite uleiurilor naturale să pătrundă în păr, permițându-i acestuia să se hidrateze și să se repare”, explică Ken Paves, un hairstylist celebru din L.A, potrivit sursei de mai sus.
Evită coafarea cu căldură excesivă. Dacă este necesar o placă de păr, atunci temperatura trebuie să fie la minim și neapărat un agent de protecție termică, în caz contrar, riști să îți deteriorezi părul, ceea ce duce la rupere.
Perie părul în mod regulat. Să mergi la culcare cu părul neepilat poate părea tentant atunci când ești obosită, dar câteva mișcări rapide ale părului tău pot fi excelente pentru sănătatea generală a părului și a scalpului. Acest pas simplu din fiecare seară ajută, de asemenea, la creșterea circulației, ceea ce ajută la sănătatea scalpului tău.
Folosește apă mai rece și concentreză-te pe scalp. Un duș fierbinte îți poate deshidrata pielea și este, de asemenea, dur pentru părul tău. Masează cu degetele în timp ce șamponezi pentru a degresa în profunzime și a ajuta la stimularea circulației.
Protejează părul împotriva deteriorării fizice. Părul este deosebit de predispus la rupere atunci când este ud, așa că, în schimb, descurcă părul înainte de șamponare. Dacă trebuie să descurci părul când este ud, fă-o în mod corect. Aplică un balsam fără clătire de la rădăcini până la vârfuri și folosește un pieptene cu dinți largi sau o perie de descurcare mai blândă pentru a reduce frecarea, lucrând de la vârfuri în sus, în secțiuni mici, pentru a preveni ruperea părului.
Foto: 123RF