Ce se va întâmpla cu pielea ta dacă nu te mai speli pe față?

Poate ai auzit că spălarea feței de două ori pe zi este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a ține acneea și punctele negre la distanță. S-ar putea chiar să ai un produs de curățare îndrăgit pe care îl folosești în fiecare dimineață și seară. Dar există mai multe motive pentru care, de fapt, nu este bine pentru pielea ta să o speli prea des, mai ales cu substanțe chimice dure.

Curățarea excesivă poate altera pH-ul pielii

Dacă ai încercat toate produsele și toate programele de îngrijire a pielii fără să vezi rezultatele pe care le dorești, este momentul să renunți și să nu faci absolut nimic. Ca multe alte lucruri în viață, mai puțin înseamnă mai mult atunci când vine vorba de îngrijirea pielii. Produsele de curățare a pielii pot îndepărta bacteriile bune și pot distruge pH-ul pielii.

Dacă faci parte din majoritatea celor care se spală pe față de două ori pe zi, recomandarea specialiștilor, potrivit Bright Side, este să sari peste spălarea de dimineață, deoarece cea de seară este necesară pentru a îndepărta SPF și machiajul (dacă îl porți).

Apa de la chiuvetă îți atacă pielea

Dacă ai fost vreodată într-un alt oraș și ai observat cum ți s-a schimbat tenul, în bine sau în rău, nu ești singura.

Calitatea apei de la robinet depinde de zona în care locuiești. În unele locuri, aceasta este mai „tare” decât în altele. Din cauza mineralelor dure pe care le conține, apa de la robinet tinde să vă lase pielea uscată și iritată. Acesta este motivul pentru care ar trebui să reduci la minimum utilizarea excesivă a apei în timpul regimului de curățare a pielii.

Spălatul feței fără apă sună oximoronic. Cu toate acestea, este absolut fezabil. Elementul cheie al acestei metode de curățare este să evitați să vă stropiți fața cu apă, înlocuind acest pas cu un produs de curățare. După aceea, continuați cu rutina obișnuită de machiaj.

Oricât de contraintuitiv ar suna, apa nu face decât să îți usuce pielea și să te priveze de uleiurile naturale. Produsele de curățare sunt cel mai bun substitut al apei și ai o mulțime de opțiuni. Totuși, trebuie să nu uiți un lucru. Odată ce ai găsit un produs de curățare bun, nu-l schimba niciodată cu altul și folosește-l o dată pe zi.

  • Apa micelară pe care o poți tampona pe piele fără să clătești.
  • Produsele de curățare pe bază de ulei pot face o treabă excelentă în protejarea barierelor pielii.
  • Produsele de curățare pe bază de apă sunt ideale dacă pielea este grasă sau predispusă la erupții.

După o lună de spălare fără apă, vei descoperi că pielea ta nu numai că a supraviețuit experimentului, dar a înflorit și nu a arătat niciodată mai bine.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete si Moda