Cum să te reinventezi în 2021

Debutul fiecărui an ne oferă posibilitatea de a ne bucura de un nou început. Multe dintre noi ne stabilim obiective pentru noul an care ne-ar apropia mai mult de cine suntem cu adevărat, ne-ar face mai bune, mai curajoase, mai atrăgătoare. Totuşi, de multe ori implementarea strategiilor care ne-ar conduce pe acest drum al împlinirii de sine este dificilă, căci rutina, tabieturile şi circumstanţele mereu schimbătoare ale vieţii ne stau în cale. Cu toate acestea, după un an care ne-a oferit multe lecţii, nu întotdeauna uşor de acceptat, multe femei sunt gata să se reinventeze, integrând ceea ce au învăţat în această perioadă de nelinişti profunde. Dacă şi tu eşti una dintre ele, iată câteva idei care te vor ajuta să dai o nouă turnură vieţii tale.

De ce?

Acest prim pas este important pentru a înțelege cu adevărat de ce vrei să te reinventezi și ce schimbări doreşti să faci în acest sens. Deciziile pe care le iei în această etapă vor constitui fundamentul pentru toți pașii ulteriori și îţi vor oferi îndrumarea de care ai nevoie atunci când nu ştii ce să faci. Pune pe hârtie tot ce ai vrea să schimbi la tine şi motivele pentru care îţi doreşti acest lucru. Poate îţi doreşti să faci aceste schimbări pentru a deveni cea mai bună versiune a ta, pentru a redobândi echilibrul în anumite segmente ale vieţii tale sau pentru a petrece mai mult timp alături de cei dragi. 

Iartă-te şi mergi mai departe

Pentru a face o schimbare semnificativă în viaţa ta, este important să te ierţi pentru toate acele momente în care nu ai fost cine ţi-ai dorit să fii sau pentru greşelile pe care le-ai făcut. Conştientizează faptul că fără toate aceste experienţe nu ai fi femeia de astăzi şi cel mai bun lucru pe care îl poţi face cu trecutul este să-l consideri o lecţie învăţată. Renunţă la tot ce nu îţi mai serveşte şi mergi mai departe fară poveri din trecut. 

Cum ar arăta o viaţă ideală

Cea mai simplă modalitate de a-ţi crea un nou stil de viaţă şi de a te reinventa este să pleci de la versiunea ideală a vieţii tale. Atenţie, trebuie să iei în considerare circumstanţele reale de care nu poţi face abstracţie. Odată ce ai stabilit cum ai vrea să arate viaţa ta, stabileşte, eventual scriind totul într-o agendă, care sunt rutinele zilnice, săptămânale sau lunare care te vor ajuta să dobândești acest stil de viaţă. Cel mai probabil va fi nevoie de câteva sacrificii, dar vei constanta în timp că merită să le faci.

Un nou look

Unul dintre lucrurile care nemulţumesc majoritatea femeilor este aspectul lor fizic. Cu siguranţă nu îţi poţi schimba anumite caracteristici, dar poţi face câțiva paşi spre a arăta mai elegantă şi a fi mai sănătoasă. Încearcă o nouă tunsoare, o nouă rutină de îngrijire a pielii sau un nou tip de machiaj. Ieşi din zona de confort şi în ce priveşte garderoba. Dacă eşti o persoană cu un stil mai curând feminin, adaugă câteva elemente sport. De exemplu, o rochie fluidă din mătase va arăta impresionant cu o pereche de ghete dama de la Deichmann în stil punk-rock şi un pulover oversize de lână. Pe de altă parte, dacă eşti o persoană care preferă stilul sport şi casual, nu ar fi rău să testezi nişte haine sau accesorii mai elegante. Dacă îţi doreşti să te reinventezi, este important să îţi dai voie să fii creativă şi să testezi zone ale personalităţii tale pe care le-ai ţinut ascunse. 

Fă ceva astăzi!

Unul dintre motivele pentru care rezoluţiile sau planurile pe care ni le facem la început de an nu funcţionează este faptul că amânăm la nesfârşit să facem ceea ce trebuie pentru a obţine ceea ce ne dorim sau pentru că vrem ca totul să se întâmple foarte repede. Poate nu o să ai exact viaţa pe care ţi-o doreşti în primele câteva luni ale anului, dar trebuie să te gândeşti la această transformare ca la o operă aflată în construcție. Important este sa faci ceva în fiecare zi care să te aducă mai aproape de împlinirea obiectivelor tale. 

Dacă îţi doreşti să pleci la drum spre o viaţă nouă, ţine cont de aspectele menţionate mai sus şi păşeşte pe această cale cu determinare, dar şi cu multă răbdare. În definitiv, Roma nu a fost construită într-o singură zi!

Sursă foto: Unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Deichmann

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber