Cum a reușit Andreea Raicu să se vindece de depresie?

Cum a reușit Andreea Raicu să se vindece de depresie

Depresia poate să distrugă vieți și pentru că multe persoane refuză să accepte că se confruntă cu această boală, ajung mult prea târziu să primească tratamentul corespunzător și ajutorul de care au atât de multă nevoie.

Viața de vedetă este una la care foarte multe persoane visează și asta pentru că pare aproape perfectă. Oamenii care se bucură de popularitate au cam tot ce își doresc din punct de vedere material, sunt iubiți de public, au cariere de succes și familii fericite, dar în spatele acestei perfecțiuni, mulți dintre ei ascund drame puternice.

Cu toate că Andreea Raicu a reușit cam tot ce și-a propus, viața ei nu a fost întotdeauna roz. Vedeta s-a confruntat cu o depresie puternică, ale cărei baze au fost puse încă din copilărie. Părinții și-au dorit ca întotdeauna să fie pe o poziție înaltă și i-au setat anumite standarde, iar tot acest stres și-a pus amprenta asupra dezvoltării ei.

Având tot timpul în minte ideea de perfecțiune, Andreea Raicu a dezvoltat o depresie puternică, dorindu-și ca de fiecare dată să fie pe placul celor din jur.

“Mi-am dorit să se termine această dramă şi această durere pe care o simţeam, nu ştiu cum, dar voiam să se termine. Această frică de a nu greşi, această dorinţă de perfecţiune despre care ulterior am aflat că este unul din lucrurile care te opresc în a evolua şi mărturisesc că nu mai consider că e o calitate, pentru că multă vreme am considerat că e o calitate pentru că te ajută să fii mai bun şi să evoluezi. E adevărat, dar fără să pui atât de multă presiune pe tine pentru că întotdeauan am pus multă presiune pe mine şi asta mă făcea să mă deconectez de la mine şi de la dorinţele mele, pentru că dorinţa mea de a fi perfectă era atât de mare, încât nici nu mai conta ce-mi doream. Conta să fac pe plac celorlalţi, să nu mă fac de râs, să nu greşesc.”, a spus Andreea Raicu, într-un interviu pentru stirileprotv.ro.

Cum a reușit Andreea Raicu să se vindece de depresie?

Lupta împotriva depresiei a fost una dură și care a durat mult timp, dar în cele din urmă, Andreea Raicu a reușit să se vindece. O călătorie în India și un curs prin care a retrăit primii șapte ani din viață i-au schimbat total percepția despre lume. A învățat să se accepte pe sine și să vadă dincolo de lucrurile superficiale.

“Am plâns foarte mult, foarte mult, îngrozitor de mult. Cred că la un moment dat nici nu mai aveam lacrimi să mai plâng. Nu spun că India este locul unde se rezolvă problemele. Deloc. Problemele se pot rezolva oriunde, ceea ce trebuie să ai este disponibilitate, inimă deschisă şi foarte multă putere şi forţă. Şi am ajuns acolo şi ce mi s-a părut incredibil a fost faptul că puteam să fiu îmbrăcată ca toată lumea. Eram la fel, eram la fel ca toată lumea şi nu ştiai dacă lângă tine stă un milionar sau un cerşetor, pentru că nu se putea face diferenţa între oameni. Eram toţi îmbrăcaţi în robe. Toţi făceam aceleaşi lucruri în funcţie de necesităţi şi nevoi. Mă simţeam fantastic, mi se părea incredibil că nu trebuie să-mi aranjez părul şi mai era un lucru care mi se pare fantastic. Exista o insignă pe care scria liniște și dacă o purtai nimeni nu venea să te abordeze.

Practic este o regresie pentru că în primii trei ani de viaţă la fete şi patru ani de viaţă la băieţi nu avem amintiri conştiente. Avem amintiri subconştiente. Practic, în cei şapte ani pe care îi lucram acolo intram într-o regresie până la zero ani şi ajungeai să-ţi aminteşti nişte situaţii şi să găseşti situaţiile din care tu ai ajuns să ai anumite reacţii. Când am intrat în ashram, dacă cineva mă întreba cine sunt aş fi spus aşa: sunt o vedetă de televiziune care locuieşte pe strada nu ştiu care, are o casa aşa, care conduce maşina cutare, care prezintă emisiunea cutare, căreia îi place să călătorească. Când am ieşit şi m-ai fi întrebat cine sunt eu ţi-aş fi spus că sunt un om care îşi doreşte să afle întotdeauna ce e în interiorul lui, să-şi asculte inima şi să-și trăiască viaţa în funcţie de nevoile şi necesităţile lui. Să nu-şi trăiască viaţa în funcţie de oamenii din jur”a mărturisit Andreea Raicu.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe imagini cu Andreea Raicu.

Foto: facebook

Citește și:

Charlize Theron, în depresie după ce s-a îngrășat 22 de kilograme pentru a interpreta un rol. Ce s-a întâmplat cu actrița?

Mădălin Voicu, despre trauma suferită după moartea băiatului său: „Eu am avut o suferință pe care nu o pot descrie'

Regina Elisabeta a II-a, puternic afectată de dispariția ultimului câine din rasa corgi

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete