Cum reușește Andreea Răducan să se mențină în formă după ce a renunțat la gimnastică

Andreea Răducan este un nume important al gimnasticii din România, iar după ce s-a retras din activitatea competițională, foarte multe persoane s-au întrebat cum de reușește să se mențină în formă.

Practicarea unui sport de performanță impune o anumită disciplină, atât din punct de vedere fizic, cât și alimentar. În momentul în care sportivii își încetează activitatea, există situații în care organismul este dat peste cap și astfel apar kilogramele în plus, iar silueta se deformează. Andreea Răducan a demonstrat că disciplina învățată în sala de antrenament se poate păstra, chiar și atunci când nu mai există reguli stricte și exerciții impuse. Astfel, ea reușește să se mențină într-o formă fizică de invidiat, chiar dacă nu mai este atât de activă din punct de vedere fizic.

“Cam toți sportivii de performanță iau câteva kilograme în plus după încheierea  activității sportive pentru că nu mai este acel efort zilnic, constant și bine gândit împreună cu antrenorul. La gimnaste este cu atât mai dificil pentru că intervine chiar și acea perioadă de pubertate, care este ușor amânată. La 17 ani arătam ca o copiliță și nu ca o domnișoară. Sigur că la vârsta de 19 ani și jumătate, în momentul în care am renunțat la sport, organismul și-a cerut drepturile și am început să mă dezvolt, să îmi crească sânii, poate să devin o domnișoară și să nu mai fiu o copiliță, care face tot felul de șuruburi și de salturi în sala de gimnastică. E un lucru absolut normal și firesc să se întâmple și atunci sigur că și câteva kilograme în plus apar. Și la mine a fost un ușor dezechilibru hormonal atunci când am renunțat la sportul de performanță”, a spus Andreea Răducan.

Cum reușește Andreea Răducan să se mențină în formă după ce a renunțat la gimnastică?

Chiar dacă nu mai participă la competiții, Andreea Răducan reușește să se mențină în formă. Fosta gimnastă face în continuare sport și are o alimentație echilibrată.

“E nevoie, desigur, de foarte multă disciplină și atenție la tot ceea ce mănânci, de un pic de mișcare. A fost o perioadă în care nu am mers neapărat la sală și am lăsat ca organismul să își revină ușor, ușor. Ulterior am început să merg să înot, merg la ore de pilates, nu pot să spun că îmi face neapărat plăcere să merg în sala de forță și să trag de fiare, dar atâta vreme cât pot să practic sport și să mă mișc, poate chiar și în aer liber, deși toată viața am practicat sport în sala de gimnastică, am spus că totuși e important să petrec timp și în aer liber și atunci poate că merg la un ușor jogging, poate mergem să ne dăm cu rolele. Important e să avem activitate și să nu lăsăm mușchii și organismul să își piardă complet vitalitatea după un efort atât de îndelungat și susținut pe parcursul anilor.

În general mănânc cu foarte multă atenție. Sigur că am și șansa de a nu fi o tipă gurmandă și nu pot să spun că sunt neapărat pofticioasă. Sunt chiar situații în care merg la mama acasă și mă întreabă cu câte două, trei zile înainte, când știe că trebuie să vin : Ce să îți pregătesc? Ce să îți facă mama? Eu tot timpul îi spun: Mama, ce faci tu e bun. Nu am niciodată o dorință aparte. Acum, de când cu sarcina, mănânc mai cu poftă, dar nu neapărat mai mult și încerc să păstrez un echilibru. “, a spus Andreea Răducan pentru Revista Avantaje.

Andreea Răducan traversează o frumoasă perioadă din viața ei și asta pentru că este însărcinată și urmează să aducă pe lume primul ei copil. Fericitul eveniment va avea loc în luna octombrie, iar fosta gimnastă și soțul acesteia așteaptă cu nerăbdare să își cunoască copilul.

Foto: facebook

Citește și:

Interviu cu Andreea Răducan: 'Există viață după sportul de performanță: sunt comentator sportiv, jurnalist, scriitoare, lucrez pentru Forul Olimpic Român. Sunt și soție și mă pregătesc să devin mămică în octombrie.'

Andreea Răducan: Practicarea unui sport a devenit un lux

Cum a reușit să slăbească Dana Rogoz 10 kilograme, imediat după ce a născut: „Am mâncat ce am vrut pe timpul sarcinii'

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete