Cum poți estompa pistruii cu metode naturiste

Pistruii sunt simpatici și oferă o notă de farmec personal. Asa sunt priviți… din afară. Cele care, însă, poartă pe față aceste minuscule pete maronii sunt mai puțin încântate de prezența lor. Și caută metode prin care să le facă să dispară, ori măcar să le estompeze. Pentru totdeauna. Căci de acoperit cu farduri poate oricine. Iată cum poți estompa pistruii cu metode naturiste:

De obicei pistruii sunt mici, având dimensiunea unui vârf de ac, și pot fi prezenți nu doar pe față ci și pe brațe sau umeri. Mai des întâlniți sunt la persoanele cu pielea sensibilă, afectate de expunerea la soare. Ca mecanism de apariție, pistruii sunt urmarea unei producții crescute de melanină sub acțiunea razelor solare, atunci când expunerea este exagerată. S-a observat că persoanele cu pielea foarte albă, cu părul blond sau roșcat și ochi deschiși la culoare, sunt mai predispuse genetic la apariția pistruilor. Dacă în ciuda măsurilor de prevenție – respectiv evitarea expunerii prelungite la soare – pistruii se încăpățânează să apară și să persiste, poți încerca o serie de remedii naturiste.

Oțet de mere cu miere

Amestecă o linguriță de oțet de mere cu o linguriță de miere de albine și aplică pe zona cu pistrui. Lasă să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătește cu apă călduță.Tratamentul se repetă zilnic,  până când pistruii vor dispărea sub acțiunea acidului malic care va exfolia pielea pigmentată.

Coajă de banană

Freacă zonele afectate de pistrui cu partea albă a cojii de banană (cea interioară) timp de 1-2 minute. (Nu greșești nici dacă aplici pe toată fața.) Vei rămâne pe piele cu mici particule de fruct, dar așa și trebuie. Așteaptă zece minute și apoi clătește. Repetă zilnic. Coaja de banane conține un compus numit gluconolactonă, care are efect de iluminare a pielii dar și anti-îmbătrânire.

Felie de vânătă

Taie dintr-o vânătă proaspătă rondele de circa un centimetru grosime și așează-le pe zonele cu pistrui. Menține-le timp de trei minute, după care îndepărtează-le. Cel mai probabil că pe piele va rămâne sucul de vânătă, ceea ce este foarte bine. Așteaptă 15 minute până să te clătești cu apă călduță. Repetă în fiecare zi, până la estomparea pistruilor. Vinetele conțin vitaminele A, B, E și antioxidanți.

Suc de lămâie

Aplică suc de lămâie folosind o dischetă de bumbac, lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește. Repetă zilnic. Dacă ai pielea foarte sensibilă, urmează tratamentul o dată la două zile. De asemenea, poți adăuga în sucul de lămâie puțină miere, pentru a reduce aciditatea.

foto: Shutterstock

Citește și:

Sucul natural pe care trebuie să îl consumi în 2019. Te ajută să dormi mai bine și îmbunătățește sănătatea inimii

Psihologii avertizează: există copii care se gândesc la moarte

Găinile modificate genetic, tratament pentru anumite tipuri de cancer

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete