Cum poate preveni sexul demența: „Este un exercițiu fizic”
Sexul poate avea unele beneficii semnificative asupra sănătății mintale, iar cercetările au arătat că există o legătură între activitatea sexuală și prevenirea demenței. Cu toate acestea, este important să înțelegem că sexul este doar unul dintre factorii care pot contribui la menținerea sănătății mintale, iar prevenirea demenței implică, de asemenea, o gamă largă de alte obiceiuri de viață sănătoasă.
Sexul poate ajuta la protejarea împotriva demenței prin creșterea fluxului de sânge către creier. În cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 62 și 74 de ani, calitatea sexului și punctul culminant au fost cel mai strâns legate de acuitatea mentală, potrivit unui studiu, scrie The Sun.
„Sexul este un exercițiu fizic, iar exercițiile fizice sunt legate de o mai bună performanță cognitivă prin creșterea fluxului sanguin în creier. Acest lucru poate fi valabil mai ales la vârste mai înaintate din cauza ratelor ridicate de sedentarism, astfel încât orice beneficii circulatorii ale sexului pot fi importante. Deși frecvența sexului scade odată cu vârsta, acesta poate fi o modalitate de a combate atrofia la nivelul creierului. S-a demonstrat că este benefic pentru o varietate de rezultate în ceea ce privește sănătatea mentală și fizică, inclusiv sănătatea inimii, fericirea și starea de bine”, a declarat Prof. Shannon Shen, de la Hope College, Michigan, mai scrie sursa citată anterior.
Echipa ei a studiat timp de cinci ani 1.683 de americani de peste 62 de ani. I-au chestionat cu privire la cât de des făceau sex și cât de satisfăcător li se părea acest lucru – și au făcut teste de atenție, memorie, viteză de gândire și matematică.
Prof. Shen a declarat că fluxul de dopamină, hormonul „de bine”, care apare în timpul orgasmului, protejează, de asemenea, nervii legați de memorie. Se știe că exercițiile fizice și socializarea, alimentația sănătoasă și reducerea consumului de alcool protejează împotriva acesteia.
Foto: 123RF
Septembrie este o lună ca o bornă de hotar, este luna ce deschide ușa toamnei, cu vreme schimbătoare, capricioasă dar, probabil, așteptate de mulți, stropi binecuvântați de ploaie. Începem toamna în forță, dărâmăm mituri și învățăm de la specialiști să ne ferim de capcane și pericole care ne pot pune sănătatea sub imperiul riscului.
E important pentru sănătatea ta să știi ce este colesterolul, când devine periculos și cum îl poți menține între valori normale. Este prietenul și, în același timp, dușmanul nostru. Prieten, pentru că este indispensabil bunei funcționări a organismului; dușman, pentru ca se depune pe arterele noastre, ajungând să le obtureze.
Ce efecte are Sindromul Instagram? „Imaginea perfectă, dar falsă, lipsită de o poveste, nu poate construi o familie, pentru că nu poate stârni în bărbat decât dorințe sexuale ce se consumă mult prea repede' – Psiholog Constantin Cornea
Fenomenul de ghosting afectează din ce în ce mai mulți oameni, și, cel mai adesea, își are rădăcinile în insecuritățile și problemele celui care fuge, nu în comportamentul celui părăsit.
Interviu în exclusivitate:
Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, specialist în obstetrică-ginecologie: „Excesul operațiilor cezariene fără o indicație medicală a început să își arate efectele nocive”
https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/