Cum oprești apariția ridurilor

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Este o întrebare la care cu siguranță te-ai gândit de nenumărate ori. Și dacă te-ai convins că nu prea poți să oprești apariția ridurilor, măcar străduiește-te să o amâni cât mai mult.

Apariția ridurilor este un fenomen imposibil de evitat, dar pe care îl poți controla și amâna. Și asta nu cu ajutorul unor intervenții chirurgicale scumpe sau prin aplicarea unor cantități mare de creme antirid, ci prin renunțarea la câteva obiceiuri zilnice care influențează și momentul apariției ridurilor.

Fumezi?

Ți s-a spus de nenumărate ori că fumatul este dăunător. Te-a împiedicat acest lucru să continui să fumezi? Ce zici dacă adăugăm listei și argumentul sănătății pielii, care, în cazul unei persoane care obișnuiește să fumeze, este deshidratată și, pur și simplu, lipsită de culoare și elasticitate. O piele deshidratată, incapabilă să se refacă, inevitabil va fi brăzdată de riduri, își va pierde fermitatea și strălucirea.

Apariția ridurilor, dictată de alegerile alimentare?

Iată un test foarte simplu. Gândește-te la culorile care predomină în alegerile tale alimentare. Sunt cumva unele pale, date de cantități mari de pâine, paste sau cartofi? O alimentație dezechilibrată duce și la un dezechilibru la nivelul pielii. Cum te repui pe linia de plutire? Alegi alimente sănătoase, cât mai variat colorate (natural) și-ți vei da singură seama că cele mai bune combinații alimentare impun o mare diversitate de alimente.

Măr sau ciocolată?

Dacă ai ales a doua variantă, e de înțeles! Însă pielea ta nu va fi la fel de înțelegătoare și va reacționa, în timp, la cantitățile mari de zahăr procesat pe care le introduci în organism. Și asta pentru că zahărul distruge colagenul și elastina, responsabile pentru fermitatea și elasticitatea pielii.

Ochelarii de soare

Chiar dacă este iarnă, zăpada impune purtarea ochelarilor de soare, atât pentru a-ți proteja vederea, cât și pentru a-ți relaxa privirea, astfel încât fruntea ta să nu fie brăzdată de riduri.

Cătălina Chiricheș
Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Video