Cum ne monitorizăm corect alunițele

Alunițele sunt acele pete pigmentare de diverse dimensiuni de pe suprafața pielii pe care le avem cu toții. Deși toate poartă cu ele riscul dezvoltării cancerului de piele, majoritatea sunt benigne și nu ar trebui să ne îngrijoreze. Însă asta nu ne scutește de efortul de-a le supraveghea.

Dr. Laurențiu Vlădău, medic specialist dermato-venerologie, ne-a vorbit despre cum se realizează monitorizarea corectă a alunițelor. Aceasta poate fi făcută acasă, de fiecare dintre noi, și trebuie să urmărească anumiți parametri. Foarte important este să nu facem greșeala de a ne analiza doar alunițele aflate pe suprafețele accesibile ale corpului.

Așa cum ne-a precizat dr. Laurențiu Vlădău, metoda ideală de urmărire a evoluției alunițelor se află în mâinile medicului dermatolog, și anume dermatoscopia digitală. Aceasta permite evaluarea microscopică a alunițelor și realizarea unei hărți a acestora. În timp, se urmărește evoluția acestora comparându-le prin suprapunere sau alăturare. În acest fel, alunițele anormale sau chiar melanomul pot fi depistate în stadii incipiente și pot, astfel, să fie tratate cu succes.

Pentru a ști cum să vă monitorizați corect alunițele, urmăriți materialul video de mai sus.

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Video