Cum ascunzi semnele de oboseală

Paloarea, cearcănele sau pungile de sub ochi se numără printre semnele de oboseală cele mai evidente, pe care cu siguranță vrei să le ascunzi. Iată cum să le maschezi.

Folosește buricele degetelor pentru un masaj facial anti-oboseală.

Masajul facial ajută la îndepărtarea semnelor de oboseală.

Bineînțeles, ideal ar fi ca acestea să treacă de la sine după câteva reprize bune de somn, însă când acestea nu-ți sunt la îndemână, apelezi la trucurile de machiaj care să te ajute să scapi, în doar câteva minute, ca prin minune, de oboseala de pe chip. Unele dintre acestea se referă strict la aplicarea corectă a produselor de machiaj. Altora – precum măștile faciale sau masajul – trebuie să le acorzi câteva minute, pentru a-și face simțite efectele.

Nu uita: atunci când ești obosită, soluția mascării semnelor de nesomn nu este să îți încarci tenul cu foarte multe produse de machiaj, care se vor transforma într-o mască inestetică și nenaturală, ci să lucrezi în aceste câteva zone esențiale.

Măștile faciale

Pregătite în casă din ingrediente naturale sau cumpărate, măștile faciale impun, prin modul de folosire, investirea unor minute prețioase în relaxare. Rezultatele însă sunt vizibile – pielea se simte și arată mai bine. Dacă nu ești dispusă să pregătești tu în casă combinații care să curețe, să hrănească sau să hidrateze tenul, caută variante cât mai naturale și aplică-le, cel mai bine, seara, după duș. Ai nevoie de circa 20 de minute pentru ca acestea să-și facă efectul, timp în care te poți delecta ascultând o muzică bună sau, pur și simplu, odihnindu-te. Renunță și la tabletă sau telefon în această perioadă, pentru a avea parte de o deconectare totală.

Semnele de oboseală din jurul ochilor

Aici se observă, de regulă, prima oară semnele de oboseală: cearcănele și pungile de sub ochi sunt primele care declanșează alarma: nu ai reușit să te odihnești suficient. Pentru a le contracara, iată ce poți face: folosește-te de senzația de rece pentru a reduce dimensiunea porilor și a activa circulația sanguină. Cu ajutorul unor dischete demachiante păstrate în frigider, decongestionează-ți fața. Aplică-le peste ochi timp de câteva minute, presând ușor. Poți face același lucru și cu crema de ochi. Dacă la capătul tubului are un dispozitiv metalic de aplicare a produsului, acesta se va răci și va răcori zona de sub ochi. După aplicarea cremei, folosește mișcări ușoare, de tapotare.

Masajul facial

Este un răsfăț căruia merită să-i acorzi cinci minute pe zi. Folosește-ți buricele degetelor pentru a întinde pielea și a stimula circulația sanguină. Mișcările specifice masajului facial pot fi circulare (și pornesc din centrul feței spre exterior) sau ascendente (de jos, din zona maxilarelor și a bărbiei, spre frunte). În zona frunții realizează, de asemenea, mișcări circulare, care să combată liniile de expresie poziționate orizontal.

Culoare în obraji

Se spune că roșeața din obraji – cea aflată în limitele normale – este semn de sănătate. Până la recăpătarea culorii naturale din obraji apelează la clasicul fard de obraz, care îți va transforma instant chipul.

Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete