Îngrijirea unghiilor – Tai sau nu tai cuticulele?

Părerile sunt împărțite, atunci când vine vorba despre una dintre cele mai frecvente întrebări legate de manichiură: tai sau nu tai cuticulele? Iată de ce anume trebuie să ții cont când îți faci manichiura.

Poți avea manichiură impecabilă și fără să tai cuticulele

Tai sau nu tai cuticula? O intrebare frecventă la capitolul manichiură

Pentru unele persoane, manichiura nu este completă dacă nu taie cuticulele. De altfel, în multe saloane se practică acest obicei, și-atunci de ce ar fi greșit să sărim peste acest pas considerat obligatoriu?
Medicii dermatologi și unii specialiști în manichiură explică faptul că tăierea repetată a cuticulei duce la îngroșarea acesteia – de aici și nevoia tot mai deasă de a o tăia din nou, dar poate provoca și apariția unor infecții ale unghiilor și ale pielii din jurul acestora.

Tai sau nu tai cuticulele?

Să te dezobișnuiești de acest obicei nu este atât de ușor pe cât pare. Cea mai simplă metodă este să alegi un salon în care tăierea cuticulelor nu se mai practică – în schimb există pile speciale care îndepărtează igienic cuticula. În plus, dacă salonul în care ai intrat se practică tăierea cuticulei, ai posibilitatea să spui personalului că le vrei doar curățate ușor  – ustensilele nesterilizate pot cauza și ele apariția unor probleme de sănătate.
Dacă însă preferi varianta manichiurii acasă, respectă pașii de mai jos.

O manichiură completă și sănătoasă

  • ține mâinile câteva minute în apă caldă, în care ai adăugat un săpun hidratant.
  • curăță suprafața unghiei și, cu ajutorul unui bețișor de bambus special sau o spatură pentru cuticule din trusa de manichiură, împinge ușor cuticula spre baza unghiei. Cuticula trebuie să fie cât mai moale, astfel încât să nu se rupă la colțuri, să producă sângerări sau usturimi.
  • după ce ai curățat unghiile complet, folosește o cremă hidratantă pe care să o lași să intre în piele. După 20 de minute, degresează-le din nou, ștergându-le cu dizolvant, și aplică straturile de ojă.
  • obișnuiește-te ca în fiecare seară să masezi cuticulele cu un ulei special, care să le mențină hidratate și ușor de curățat.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete