Cum îți educi băieții. Sfaturi care te ajută să îi transformi în bărbații de mâine

Cum îți educi băieții

Cum îți educi băieții

Atunci când vine vorba despre educația băieților, părinții se confruntă cu o mare dilemă. Mai exact, aceștia sunt puși în situația de a alege între a-i proteja excesiv sau a-i lăsa liberi pentru ca aceștia să se confrunte cu adevăratele provocări.

De cele mai multe ori, părinții nu reușesc să găsească o cale de mijloc și ajung să facă greșeli atunci când își educă băieții. Oana Moraru a studiat acest fenomen și a oferit câteva sfaturi importante pentru educația băieților.

Mă uit la unul din părinți cum își coboară băiatul de 5 ani din mașină. Ca pe un oușor, încet, bine strâns în brațe și așezat pe trotuar cu milă, aproape. I-am privit insistent, convinsă fiind că cineva manevrează un copil accidentat.

În fiecare zi sunt martora punerii de semințe ale fricii, ale neîncrederii. Mă abțin cu greu să nu judec, dar mă uit în jur și-aud atâtea femei așteptând ceva mai mult curaj și hotărâre de la bărbați, ceva mai multă comunicare, privire în ochi și asumare. Că n-am cum să nu văd viitorii adulți în copiii din jurul meu și să nu mă îngrozesc.

Văd atâți băieți crescuți să nu-și găsească puterea interioară! Hiper-protejați și iubiți până la cer, cu mesajul aferent în subconștient – “las’ că fac eu pentru tine, că ești neputincios în ochii mei”.

Mamelor, învățați-vă băieții să simtă singuri pământul sub picioare, să se urce, să coboare, să se cațăre, să se târască, să se ridice, să susțină pe celălalt și pe sine! Învățați-i să spună ce simt, să trăiască ce simt, să se uite drept în ochii celuilalt!

La 5 ani ai deja spiritul viitorului bărbat în tine. Când ai tăi se poartă cu tine ca și cum te poți frânge în fiecare zi, e aproape imposibil să îți revendici puterea și încrederea în viață mai târziu. E aproape imposibil să nu semeni în jurul tău aceeași teamă – femeii și copiilor tăi de mai târziu.

Mamele de băieți au lumea în mâinile lor, dar unele aleg să-nvârtă tot roata suferințelor.

De Oana Moraru

Foto: 123rf.com

Citește și:

Reducerea analfabetismului funcțional poate aduce o creștere a economiei?

Vine vacanța de vară. Ce tabere educaționale alegi pentru copilul tău?

Cum poți avea un control asupra copilului fără să te impui

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie