Cum își păstrează Oana Cuzino silueta în timpul sărbătorilor de iarnă?

Oana Cuzino

Întodeauna atentă la sănătatea, dar și la silueta ei, Oana Cuzino (48 de ani), medic geriatru de profesie, a explicat pentru Libertatea ce trebuie să facem pentru a trece peste sărbători fără a ne pune la încercare ficatul și pancreasul, dar și fără a lua în greutate.

Lecțiile sunt aplicate atât de ea, cât și de fiica ei, Naomi (17 ani) care este foarte atentă la ceea ce mănâncă și iubește sportul.

Cum își păstrează Oana Cuzino silueta în timpul sărbătorilor de iarnă?

„În general, dar și de sărbători, încerc să păstrez un echilibru. Până la urmă, sărbătorile nu constau în mâncare, în ziua de azi.

Într-adevăr, în trecut, când oamenii se confruntau cu mari lipsuri, masa era un prilej de socializare în jurul unor alimente speciale și mai greu de găsit.

Azi, când putem să ne bucurăm de carne și de produse din carne, dulciuri și bunătăți în fiecare zi, cred că ar trebui să ne schimbăm puțin optica.

Chiar dacă avem pe masă bucatele tradiționale, că așa e datina, să fim foarte cumpătați.”

„Nu combinăm grăsimile cu alcoolul”

„Variantele „light” depind de noi înșine. Putem foarte bine să nu ne înecăm în grăsimea de la friptură, sau în smântână, sarmale, să nu abuzăm de făină, zahăr și sare.

Să nu combinăm grăsimile cu alcoolul – situație care pune în pericol vezicula biliară și pancreasul!

Pe lângă felurile tradiționale, recomand să adoptăm o dietă bogată în fibre și alimente cât mai proaspete, cum ar fi: frunze, ierburi, salate, condimente proaspete, ceapă, rădăcinoase, morcovi, țelină, sfeclă.”

După abuzurile alimentare de sărbători este indicată detoxifierea, care poate fi potențată de exercițiile fizice, de plimbări, de contactul cu natura, de somn și relaxare, masaj și diverse proceduri corporale, de saună, dar și de exerciții de respirație.

Pe lângă o oxigenare bună, acestea asigură și o detoxifiere mentală, în condițiile stresului în care trăim.

Naomi, fiica prezentatoarei TV, i-a călcat pe urme! Ce studiază?

„Este atentă la absolut orice mănâncă. Este conștientă de importanța acestui aspect, iubește sportul și mișcarea de orice fel.

Face cu plăcere sport și nu este adepta junk foodului și fast foodului, preferă mâncarea gătită acasă și salatele. 

Se pregătește să studieze, peste doi ani când va termina liceul, psihologia. Așa că învață cu plăcere și pasiune și la biologie și la genetică.

Este în același timp pasionată și de artă. Pictatul o relaxează mult și este un hobby foarte plăcut și atrăgător pentru ea.”

Foto: Instagram

Citește și:

Andreea Berecleanu, dezvăluiri emoționante din perioada Revoluției: „Dacă în acea noapte aș fi rămas acolo…” Cum arăta vedeta în urmă cu 30 de ani?

Ilinca Vandici, mai sinceră ca niciodată: „Primul complex fizic pe care l-am avut a fost…” În clasa a doua visa la operații estetice!

Andreea Raicu, răsfățată de mama ei în copilărie: „Îmi aducea lucruri pe care ceilalți copii nu le aveau la vremea respectivă”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete