Andreea Berecleanu, dezvăluiri emoționante din perioada Revoluției: “Dacă în acea noapte aș fi rămas acolo…” Cum arăta vedeta în urmă cu 30 de ani?

Andreea Berecleanu revoluție 1989

Revoluția din 1989 a fost evenimentul care a schimbat definitiv cursul istoriei în România. La 30 de ani de la evenimentele care au dus la căderea regimului comunist, vedetele care au asistat la acele întâmplări își amintesc momentele delicate prin care au trecut în acea perioadă.

Andreea Berecleanu era o adolescentă în perioada Revoluției. Avea doar 15 ani, dar era suficient de matură încât să înțeleagă importanța acelor evenimente.

Andreea Berecleanu, dezvăluiri emoționante din perioada Revoluției: “Dacă în acea noapte aș fi rămas acolo…” Cum arăta vedeta în urmă cu 30 de ani?

La 30 de ani de la Revoluția din 1989, Andreea Berecleanu a povestit într-un interviu pentru revista Unica cum a trăit acele clipe decisive pentru viitorul României.

“Sunt născută în 1975, deci aveam 15 ani. Știam despre ce se întâmplase la Timișoara, eram la curent cu evenimentele din acele zile. Ai mei, atât părinții, cât și bunicii, ascultau posturi de radio interzise și anume Europa Liberă și Vocea Americii. Iar eu știam să tac, învățasem să nu spun nimănui ce se discuta acasă, ce se asculta acasă. Pe 21 decembrie, plecasem în căutarea unui cadou pentru ziua de naștere a tatălui meu, care era născut chiar pe 25 decembrie. Am pornit pe jos de acasă, zona Parcului Carol și am ajuns la singurele magazine din acea perioadă. Cei născuți după 1990, trebuie să știe că în acele vremuri erau doar câteva magazine universale mari. Dintre cele mai cunoscute, Unirea și Cocor. Nu găsisem nimic frumos, era și greu să-ți placă ceva, și am mers mai sus, către Piața Universității. În momentul în care m-am apropiat de Sf Gheorghe și Colțea, am văzut mulțimea care se adunase deja în Piața Universității. Dar primul lucru care m-a izbit a fost stema de stat decupată din mijlocul drapelului. Atunci mi-am dat seama că lumea plecase de la mitingul de la CC, acolo unde Ceaușescu își ținuse discursul, și începuse Revoluția. Îndemnul “Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!” se întampla chiar sub ochii mei. În acel moment a fost o luptă psihologică între a intra în mulțime, mânată de felul justițiar, corect și dornic de libertate al familiei mele care a avut de suferit în perioada comunistă și instinctul de conservare și teama de pericol. Am decis să ocolesc mulțimea și să ajung pe strada Câmpineanu, acolo unde era serviciul mamei mele și puteam să găsesc adăpost. Am alergat pe străzi, am trecut pe lângă vitrinele sparte, am simțit profund și direct, la cald, ura strânsă de tinerii revoluționari curajoși. Ei purtau în sufletele lor curate suferința atâtor generații. Am reușit să ajung acasă după câteva ore, am văzut ce se întampla în piață. Dacă în acea noapte aș fi rămas acolo sau chiar în după-amiaza zilei de 21 decembrie, nu aș mai fi trăit. Tinerii aceia au fost călcați de tancuri sau împușcați. Pe acel asfalt pe care acum trec mașinile scumpe ale vremurilor noastre, au murit tineri cu flori strânse la piept. Asta nu trebuie să uităm niciodată“, a spus Andreea Berecleanu.

Pe conturile de socializare, alături de mesajul emoționant în care a povestit cum s-a văzut Revoluția din 1989 prin ochii ei, Andreea Berecleanu a postat și o fotografie realizată în acea perioadă. Avea doar 15 ani, dar este ușor de recunoscut și asta pentru că, la 30 de ani distanță, prezentatoarea tv și-a păstrat trăsăturile din acea perioadă și doar câteva riduri fac diferența.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii cu Andreea Berecleanu.

Foto: facebook

Citește și:

A avut o copilărie grea! Sofia Vicoveanca, amintiri dureroase din perioada sărbătorilor: Îmi făceam singură un brad care, de fapt, era o crenguță…'

Ilinca Vandici, mai sinceră ca niciodată: Primul complex fizic pe care l-am avut a fost…' În clasa a doua visa la operații estetice!

EXCLUSIV AVANTAJE Victor Slav: În viață, toți suntem supuși greșelii…'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete