Cum arată Lizuca din “Dumbrava minunată”, la aproape 37 de ani de la lansarea filmului

„Dumbrava minunată' este un film celebru de pe vremea comunismului, care a făcut furori încă de când s-a lansat în anul 1980. A fost regizat de Gheorghe Naghi, iar rolurile principale au fost interpretate de actorii Ernest Maftei, Diana Muscă și Elena Drăgoi.

Scenariul este scris de Draga Olteanu Matei și s-a bazat pe o povestire omonimă de Mihail Sadoveanu. Este singurul film în care a jucat Diana Muscă, care a interpretat rolul Lizucăi.

Cine nu o mai ține minte pe Lizuca, o fetiță drăguță care le-a făcut multor oameni copilăria mai frumoasă? Ei bine, de atunci au trecut aproape 37 de ani, însă de Diana Muscă nu se mai știe mai nimic. Ea dispărut rapid din lumea cinematografiei românești, la fel de repede cum a și apărut.

Ce mai face Diana Muscă

În prezent, fosta actriță locuiește în Austria, este căsătorită și are doi copii, conform apropo.tv. În anul 1980, ea a interpretat într-un mod extraordinar rolul Lizuca din filmul „Dumbrava minunată'.

Actriţa Rodica Popescu-Bitănescu a interpretat unul dintre rolurile negative din film și a făcut câteva declarații în cadrul unui interviu:

„Aveam o scenă în care trebuia să-i sucesc părul, să fiu foarte rea cu ea. Mişcarea pe care am făcut-o eu a fost una foarte dura, dar ea a stat nemişcată şi n-a spus nimic. I-am spus după aceea «iartă-mă, Diana, dar aşa trebuia să fac, că să fie cât mai real», iar ea mi-a răspuns «da, ştiu, aşa trebuie să fie la filmări', a spus Rodica Popescu-Bitănescu.

Filmul „Dumbrava Minunată' fost recompensat cu mai multe premii, precum Gijon Spania 1981 – Diplomă de onoare, Moscova 1981 – Premiul pentru cel mai bun basm cinematografic, Quito (Ecuador) 1985 – Premiul I. Producţia a avut premieră în cinematografele româneşti în dată de 29 septembrie 1980.

Foto: apropotv.ro, tvr.ro, libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Lulu Mihăescu, actrița celebră pentru rolul din „Veronica', are o fiică superbă

Face senzație la TV în fiecare seară, dar puțini știu că e căsătorit! Cum arată soția lui Dan Capatos?

Cine femeia din spatele succesului lui Romică Țociu? Recent, ea a scăpat de cancer

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete