Cum arată anomaliile dentare la copii și adulți


Pentru ca un părinte să își dea seama la timp dacă cel mic are o problemă de aliniere corectă a dinților, trebuie să știe cum arată ocluzia (mușcătura) corectă și care sunt abaterile de la regulă care trebuie semnalate medicului ortodont.

Felul în care copilul mușcă (ocluzia) ne spune multe despre sănătatea dentară a copilului, dar și a adultului) și alinierea corectă sau incorectă a dinților. În ocluzia ideală, dinții de sus trebuie să fie în contact cu cei de jos atunci când muști, mesteci sau apropii maxilarele.

Obiceiurile vicioase, factorii de mediu sau cei genetici pot cauza anomalii dentare și o ocluzie deficitară (mușcătură incorectă).

Ocluzia deschisă e cauzată de faptul că nu se respiră corect pe nas, ci mai mult pe gură (de regulă sunt prezente vegetațiile adenoide – polipii nazali), copilul își suge degetul sau a stat cu suzeta în gură până la vârste mai mari sau își interpune limba între dinți. Necorectată la timp, această ocluzie poate duce la dificultăți de vorbire, la deteriorarea dinților, dureri de cap și ale articulațiilor temporo-mandibulare.

Dr. Marinela Bănică, Specialist Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială la cabinetul Kidodent

Citește și Bruxismul

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Video