Cum ar trebui să doarmă bebelușul fără riscul de a-și pierde viața?

Proaspeții părinți au fost avertizați să nu doarmă în același pat cu bebelușii, după o creștere a numărului de decese legate de dormitul în același pat.

Echipa de traumatologie de la spitalul Cook Children’s din Texas, SUA, a înregistrat 30 de decese de sugari legate de situații de somn nesigure în ultimele 15 luni, cel mai mare număr de decese cauzate de somnul nesigur din ultimii opt ani.

În cele mai multe cazuri, sugarul dormea împreună cu un părinte sau cu o persoană care avea grijă de el, care s-a trezit și l-a găsit fără reacție.

Aproximativ 3.400 de bebeluși din SUA mor în fiecare an din cauza SIDS – cunoscută și sub numele de moarte în pătuț – în fiecare an, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor.

Deși cauza decesului nu este întotdeauna clară și adesea nu poate fi prevenită, cel puțin 905 dintre aceste decese au fost atribuite sufocării accidentale în 2020. În Marea Britanie, aproximativ 200 de bebeluși mor brusc și neașteptat în fiecare an, potrivit NHS, scrie The Sun.

Candle Johnson, asistentă medicală pediatrică la Clinica Cook Children’s Renaissance Neighborhood, a declarat că, deși mulți oameni consideră că este mai ușor să doarmă împreună cu copiii lor, acest lucru nu este sigur.

“Nimeni nu-și poate controla funcțiile corpului odată ce doarme. Când ești într-un somn profund și copilul tău este lângă tine, nu ești capabil să spui ‘nu mă voi rostogoli peste el'”, a explicat ea.

Un sugar poate rămâne blocat între marginea patului și saltea, se poate sufoca sub pături sau poate ajunge sub corpul adultului dacă dorm împreună, a spus Candle.

Dosarele de traumă de la Cook Children’s enumeră o varietate de alte circumstanțe mortale, inclusiv bebeluși plasați pe o pernă cu un biberon sprijinit, în pătuț cu o pătură sau o pernă, într-un fotoliu extensibil sau pe canapea lângă un adult care doarme sau purtând un tricou larg care le acoperea fața.

În momentul în care acești bebeluși au ajuns la centrul medical, erau în stop cardiac sau în insuficiență respiratorie. Ea a declarat că criza costului vieții ar putea fi cauza creșterii numărului de decese legate de pat, deoarece părinții nu își permit un pătuț separat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie