Cum a reușit Barbra Streisand să transforme greutățile copilăriei într-o carieră de succes?

Barbra Streisand este un exemplu perfect de femeie care a obținut succesul în ciuda obstacolelor cu care s-a confruntat. Poate că s-ar putea spune chiar că succesul ei s-a datorat în mare parte acelor obstacole. Anul acesta, diva a împlinit 81 de ani.

Barbra Streisand s-a născut în Brooklyn, SUA, la începutul anilor 1940, într-o familie de evrei. Din nefericire, și-a pierdut tatăl când era prea mică pentru a avea vreo amintire legată de el. Diana Ida Rosen a lucrat ca secretară de școală și l-a cunoscut pe Emanuel Streisand, profesor de gramatică și literatură, cu care s-a căsătorit în cele din urmă.

După nașterea primului lor copil, a venit o fetiță, pe care au numit-o Barbara, mai târziu avea să renunțe la “a” pentru numele ei de scenă. Cu toate acestea, când Barbra avea doar 15 luni, Emanuel a murit subit după ce a suferit o criză de epilepsie. Familia a fost devastată, iar Diana, împreună cu cei doi copii ai săi, s-a mutat în casa mamei sale.

După cum relatează Bright Side, Barbra Streisand i-a spus lui Oprah Winfrey că în școală era cunoscută ca fiind „copilul care avea o voce bună și nu avea tată”. Emanuel a fost o absență constantă în viața ei, chiar și în cele mai dificile decizii din cariera ei. Ea și-a întrebat mama de ce nu a vorbit niciodată despre tatăl ei, iar aceasta i-a răspuns că nu a vrut ca Barbra să-i simtă lipsa.

În schimb, prezența care a marcat-o de-a lungul vieții a fost cea a mamei sale, o femeie care a fost atât de distrusă de moartea soțului ei încât a crescut-o fără afecțiune și care a devenit cel mai aprig critic al ei.

Vedeta a vorbit deschis despre lipsa de sprijin pe care a primit-o din partea mamei și a tatălui ei vitreg când era tânără. Într-un interviu acordat New York Times, ea și-a amintit cum mama ei i-a spus că nu este suficient de frumoasă și că ar fi mai bine să devină dactilografă. Streisand a dezvăluit, de asemenea, că nu-i plăcea să cânte în fața mamei sale pentru că întotdeauna o jena. “Alții îmi lăudau vocea, dar mama îmi spunea: “Nu este suficient de bună, nu este puternică””, a mărturisit ea, mai scrie sursa citată anterior.

De asemenea, Barbra Streisand a vorbit și despre tratamentul neplăcut pe care l-a primit din partea tatălui ei vitreg, Lou Kind, care nu a plăcut-o niciodată și a făcut-o să se simtă ca o ființă oribilă când era doar un copil: “Am încercat să îl fac să mă placă o vreme. Am încercat să-i spun “tată” și i-am luat papucii de casă seara, când venea în casă. Mă puneam pe burtă și mă târam, ca să nu mă plimb în fața televizorului în timp ce el se uita la lupte. Dar oare mă plăcea? În niciun caz.”

Aceste experiențe au modelat viața lui Streisand și au determinat-o să devină o susținătoare a stimei de sine și a încrederii în sine și să lupte împotriva stereotipurilor de frumusețe din industria de divertisment.

Poate pentru că devenise văduvă atât de brusc, Diana și-a perceput fiica prin frustrare. Înainte de a deveni secretară, ea însăși fusese soprană, dar era prea timidă pentru a cânta în public.

În timpul unui interviu, Barbra a fost întrebată dacă mama ei ar fi putut fi geloasă pe cariera ei, iar ea a răspuns afirmativ: “Da. Și asta a fost uluitor pentru mine să aflu. Nu m-a lăudat niciodată în față, dar am sentimentul că m-a lăudat în fața altor persoane. Și nu era o persoană care să mă atingă. Nu m-a îmbrățișat niciodată și nici nu mi-a spus cuvinte de genul “te iubesc”. Pur și simplu nu am putut să o mulțumesc, dar îi datorez cariera mea.”

Barbra își amintește că, după ce tatăl ei a murit, au locuit cu bunicii ei. Ea și mama ei dormeau în același pat, iar fratele ei mai mare dormea pe un pătuț. Nu aveau nici măcar o cameră de zi.

Apoi, mama ei a trimis-o într-un internat pe care îl ura. Când s-a dus să o ia, un bărbat stătea lângă mama ei. Așa a aflat Barbra că mama ei se recăsătorise și că va avea o soră, Roslyn.

Barbra Streisand se așeza pe scările din cartierul ei și cânta ca o consolare. A fost invitată să cânte la nunți și în tabere, dar abia la vârsta de 13 ani mama ei a lăsat-o să înregistreze câteva cântece. La 16 ani, trăia pe cont propriu și își făcea loc în lumea divertismentului, dar i se spunea adesea că este prea urâtă și că ar trebui să-și facă o operație la nas. Când Barbra avea 18 ani, a venit să cânte la un club de noapte și s-a gândit: “Acesta ar putea fi începutul unei mari schimbări în viața mea.” Și așa a fost, iar de atunci cariera ei s-a consolidat.

James CaanSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

În ciuda durității cu care o trata mama ei, ea crede că a iubit-o, în felul ei: “Sunt sigură că m-a iubit așa cum a știut ea să o facă. Pentru ea, dragostea era hrană. Nu m-a încurajat să devin actriță – poate că nu a vrut să experimentez respingerea. Nu a crezut niciodată că voi reuși”.

Cu toate acestea, Barbra Streisand a reușit să transforme această parte negativă și tristă din viața ei în ceva pozitiv și acum este recunoscătoare: “Astăzi, pot să mă uit la ea și să spun: “Mulțumesc, mamă”, pentru că, dacă ai fi crezut în mine, probabil că nu aș fi ajuns ceea ce sunt astăzi, pentru că nu ar fi trebuit să caut aprobarea ta.” Niciuna dintre aceste situații triste nu i-a afectat determinarea de a deveni o vedetă. Este posibil ca depășirea fiecăruia dintre aceste conflicte să-i fi dat puterea de a găsi dragostea adevărată și de a deveni una dintre cele mai importante femei din industria de divertisment.

Realizările ei sunt extraordinare. Barbra este o cântăreață, actriță și regizoare americană. Ea a avut o carieră de peste șase decenii și a avut succes în mai multe domenii de divertisment. Este una dintre puținele artiste care au fost premiate cu un Emmy, un Grammy, un Oscar și un Tony. Toate au fost obținute prin perseverență și un talent care a reușit să strălucească puternic, lăsând în urmă indiferența și disprețul.

A apărut ediția de mai a revistei Avantaje. Luna aceasta v-am pregătit materiale interesante, numai bune de savurat dimineața la cafea… În primăvara lui 2023 Avantaje îți este cel mai bun aliat pentru inspirație, informație și entuziasm. Afli lucruri noi sau poate deja știute dar noi te ajutăm să le certifici și să le structurezi. 

Iată o mică parte din cuprinsul ediției:

  • Acidul hialuronic este o super-moleculă pe care o avem cu toții în organism. Ce face acidul hialuronic? Îți spunem noi: are super-puteri: este capabil să amâne procesul de îmbătrânire cutanată.
  • Există superstiții care ne pot schimba viața? Prinși în vârtejul clocotitor al vieții moderne, ignorăm deseori, zeci și zeci de „reguli' ale binelui și răului, un fel de legi nescrise, transmise de secole, din generație în generație și după care se conduce lumea misterioasă a semnelor ascunse.
  • Poveși urâte de pe TINDER: Iată câteva povești, cât se poate de adevărate, cu protagoniști care au avut curajul să se destăinuie despre dezastrul care se poate ascunde în spatele unor întâlniri „match by Tinder'.
  • Ai colegi dificili? Există conflicte la serviciu? Iată cum trebuie să te comporți: micile neînțelegeri sau conflictele pe care le ai la serviciu îți pot face viața un chin. Nu le lăsa să-ți afecteze randamentul și eficiența, ci găsește modalități prin care defectele colegilor să-ți fie utile ție.
  • Cum se face un shooting de copertă? Fără cei patru pioni importanți, niciun shooting nu e relevant. Tiberiu Arsene, Cristian Buca, Mirela Macovei și Alexandra Calafeteanu sunt departe de a fi simpli pioni într-un proiect de imagine: ei sunt adevărații alchimiști care transformă obișnuitul în remarcabil. 

https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete