Culori care te pot ajuta să obții ținuta perfectă pentru orice situație. Ce alegi când ai un interviu?

Mulți oameni pot întâmpina dificultăți atunci când aleg o ținută pentru un interviu de angajare. De cele mai multe ori, au tendința de a purta ceva care le stă foarte bine. Dar acest lucru nu este întotdeauna o idee bună, deoarece unele culori transmit un anumit mesaj tuturor celor din jur.

Oamenii îmbrăcați în negru par mai deștepți. Negrul este culoarea luxului și a eleganței. Ea emană aura de exclusivitate și seriozitate. După cum scrie Bright Side, potrivit unui studiu, culoarea neagră este percepută ca un indicator de prestigiu, putere, seriozitate și inteligență ridicată. Dar, deoarece negrul este asociat și cu doliul și tristețea în cultura occidentală, nu este cea mai bună idee să fii îmbrăcată în negru total, deoarece acest lucru te va face să pari prea formală. Oamenii de știință sugerează, de asemenea, că bărbații care aleg să se îmbrace în negru par mai agresivi.

Oamenii care poartă alb arată credibil. Culoarea albă simbolizează puritatea și simplitatea. Dar dacă ești îmbrăcat în alb din cap până în picioare, poate crea impresia că ești distant, rece și predispus la perfecționism. Potrivit psihologilor, albul poate fi perceput și ca fiind culoarea sincerității.

Albul te poate ajuta să creezi imaginea unei persoane care este perfect organizată și care deține controlul. Deoarece această culoare transmite un sentiment de noutate și perfecțiune, este o idee bună să porți alb la prezentarea unui nou proiect sau la o întâlnire în care vrei să prezinți niște idei inovatoare.

Oamenii îmbrăcați în albastru par de încredere și încrezători. Potrivit oamenilor de știință, nuanțele închise de albastru au un efect calmant. Așadar, nu este o coincidență faptul că liniile aeriene tind să aleagă această nuanță pentru uniformele personalului. Albastrul este, de asemenea, asociat cu inteligența, încrederea, eficiența și calmul.

Această culoare poate fi o alegere bună pentru hainele de birou și poate fi adesea văzută la întâlnirile importante. De aceea, este întotdeauna o idee bună să porți ceva albastru la un interviu de angajare sau la o întâlnire de lucru dacă vrei să pari loial și de încredere.

Culoarea galbenă are tendința de a ridica starea de spirit a celor din jurul ei. Potrivit studiilor, culoarea galbenă crește producția de serotonină în creier, accelerează metabolismul și îmbunătățește starea de spirit. De asemenea, această culoare te face să fii mai concentrat, motiv pentru care este adesea folosită pe indicatoarele rutiere și în reclame. Această culoare caldă și veselă creează un sentiment de veselie și de jovialitate și este potrivită pentru persoanele active.

Cu toate acestea, purtarea prea mult galben poate provoca anxietate, nervozitate, teamă și confruntare, în special la persoanele care sunt deja stresate. Stiliștii recomandă evitarea îmbrăcării în galben atunci când încearcă să influențeze bărbații, deoarece aceștia tind să o considere ieftină și nesofisticată.

Culoarea mov este culoarea autenticității, a statutului și a nonconformismului. În trecut, movul era culoarea celor bogați și puternici. Mai târziu, a fost asociată cu misterul și fantasticul. Dacă trebuie să fii văzut ca o persoană puternică, carismatică și puternică, culoarea mov este o alegere excelentă. Este, de asemenea, o alternativă excelentă la negru, deoarece este un pic mai creativă.

Este o culoare bună pentru un interviu de angajare? Da, dacă aplici pentru un post de conducere într-un mediu creativ și vrei să pari bogat și artistic. Dacă culoarea mov predomină în ținuta ta, ai mai multe șanse să ți se aprobe un împrumut sau să fii servit mai repede într-un restaurant scump. Cu toate acestea, dacă potențialul tău angajator apreciază flexibilitatea, loialitatea și modestia, este mai bine să eviți această culoare în hainele tale.

Poartă roșu dacă vrei să arăți încrezătoare nu doar la o întâlnire. Culoarea roșie atrage întotdeauna atenția și ne face inimile să bată mai repede. Un studiu american a arătat că bărbații au tendința de a pune mai multe întrebări personale femeilor atunci când acestea poartă o bluză roșie. Iar psihologii francezi au descoperit că bărbații lasă mai multe bacșișuri pentru chelnerițele care poartă ruj roșu, mai scrie sursa citată anterior. Dacă dorești să furi atenția de fiecare dată când intri într-o încăpere, culoarea roșie este răspunsul.

Poartă roșu dacă vrei să arăți asertivă, atractivă și să emani încredere. Dacă mergi la o întâlnire și vrei să câștigi inima unui bărbat, alege o rochie roșie. Iar dacă vrei să-ți motivezi colegii să se străduiască să obțină noi realizări, alege roșul. Dar merită să eviți această culoare la un interviu de angajare, deoarece unii manageri de angajare pot fi reticenți în a angaja o persoană cu o personalitate atât de exuberantă.

NU purta maro la un interviu de angajare. O companie online specializată în crearea de CV-uri de succes a realizat odată un sondaj, întrebând oamenii: “Ce culori ați purtat atunci când ați avut un interviu de succes la un loc de muncă?”. Și a reieșit că persoanele în căutarea unui loc de muncă care purtau maro erau în minoritate. Dar aceasta este culoarea stabilității și a securității și transmite un angajament față de valorile tradiționale, rezistență și fiabilitate. Cu toate acestea, persoanele care se îmbracă în maro au cele mai mari șanse de a eșua la interviu.

Pe de altă parte, dacă mediul de lucru este nervos și haotic, iar tu vrei să îl faci mai liniștit, optează pentru maro. Sau, dacă mergi la o plimbare și vrei să te bucuri de singurătate și natură, alege haine în nuanțe de maro.

Culoarea portocalie ajută la spargerea gheții. Culoarea portocalie este asociată cu căldura și entuziasmul și aduce energie și luminozitate în orice mediu social. Dacă ești invitat la o petrecere și vrei să fii în centrul atenției, poartă ceva portocaliu. Același lucru este valabil și dacă lucrezi cu o echipă creativă și vrei să îi inspiri doar prin simpla ta apariție.

Dacă vrei să primești o mărire de salariu, poartă ceva verde. Culoarea verde este puternic asociată cu natura, liniștea și sănătatea. Așadar, dacă lucrezi în industria sănătății sau vinzi produse naturale, organice și ecologice, hainele de această culoare sunt întotdeauna o alegere bună.

Culoarea verde simbolizează, de asemenea, banii, bogăția, norocul și creativitatea. Așadar, dacă vrei să obții o mărire de salariu sau să prezinți o idee nouă la următoarea ședință a consiliului de administrație, alege culoarea verde.

Nu purta roz la examene. Culoarea roz este asociată cu feminitatea, romantismul și bunătatea. Are un efect relaxant și calmant. Dacă vrei să fii percepută ca fiind blândă și empatică, poartă roz. Dar ține cont de faptul că această culoare poate fi legată de dulceața și inocența copilăriei, apărând uneori ca naivă.

Așadar, dacă o femeie poartă roz și dă peste un profesor părtinitor la un examen, este mai probabil să fie interogată cu mai multă atenție decât colegii ei care poartă negru.

Oamenii care poartă gri par foarte de încredere.

Culoarea gri și nuanțele sale sunt un simbol al calmului și al maturității. Această culoare este considerată practică și solidă. Nuanțele de gri în haine sunt adesea alese de persoanele de o anumită vârstă, astfel încât, uneori, această culoare este considerată un semn de conformitate și apatie.

Potrivit stiliștilor, griul permite evitarea atragerii unei atenții deosebite și de a fi invizibil în mulțime. Așadar, dacă te-ai acomodat la un nou loc de muncă, este o idee bună să porți gri pentru a arăta concentrarea ta asupra treburilor și disponibilitatea de a te supune regulilor companiei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete si Moda