Cu ce aplici fondul de ten?

Folosești pensulele de machiaj, bureții sau pur și simplu degetele pentru a te asigura că vei întinde fondul de ten uniform pe piele? În funcție de varianta cu care aplici fondul de ten, vei avea rezultate mai mult sau mai puțin eficiente.

Ce folosești pentru aplicarea fondului de ten: pensula, burete sau pur si simplu degetele?

Fondul de ten

Aplicarea corectă a fondului de ten este baza oricărui machiaj. Nu întâmplător, în limba engleză, fondul de ten se numește 'foundation', adică punctul de pornire obligatoriu atunci când vrei să realizezi un machiaj ca la carte. Cu toate acestea, nu este necesar să folosești o cantitate foarte mare de produs. Recomandat este să aplici câteva puncte de produs pe frunte, pe pomeți, pe nas și pe bărbie și apoi să întinzi produsul uniform, astfel încât să nu existe diferențe inestetice de nuanțe. Care este însă cea mai bună metodă de aplicare a fondului de ten?

Aplici fondul de ten cu pensula?

Pensulele pentru aplicarea fondului de ten sunt o alegere des întâlnită, iar printre avantajele acestora se numără faptul că produsul se 'așază' mult mai rapid și mult mai uniform pe piele. Este important să alegi pensule cu păr sintetic, întrucât cele pe bază de păr natural (de animale) absorb foarte mult produs. De asemenea, este recomandat ca după fiecare utilizare să cureți pensula cu un spray special pentru igienizarea produselor de machiaj sau, pur și simplu, să le speli cu un șampon pentru bebeluși. Altfel, în timp, se pot încărca cu bacterii care pot sensibiliza pielea.

Bureții

Bureții pentru fond de ten încep să câștige popularitate datorită faptului că aplicarea produsului este mult mai exactă – un coș pe care vrei să-l maschezi, o pată pe care dorești s-o ascunzi etc. –. Pentru ca acesta să nu absoarbă mult produs – un argument folosit adesea în defavoarea acestora – este suficient să-l clătești cu apă, să-l storci bine și apoi să aplici fondul de ten, asigurându-te că îl vei întinde foarte bine.

Aplici fondul de ten cu ajutorul degetelor?

Nu este o greșeală, spun unii specialiști în machiaj, care consideră că este o metodă mai rapidă de aplicare a fondului de ten. Cu toate acestea, vei simți nevoia să folosești o cantitate mai mare de produs, pentru un aspect al tenului impecabil. Important este în această situație ca mâinile să fie perfect curate atunci când începi machiajul.

Cătălina Ioancea
Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete