Soluţii antiîmbătrânire pentru pielea ochilor şi a gâtului

hepta_1552768

Trecerea timpului, folosirea unor produse cosmetice neadecvate, dar şi factorii de mediu produc adevărate ravagii asupra pielii gâtului şi a ochilor, deoarece acestea sunt mai predispuse la îmbătrânire.

În sezonul rece, aceste zone ale corpului au nevoie de o atenţie şi de o protecţie specială. Iată câteva soluţii care vor opri timpul pe loc

Îngrijirea gâtului

Această zonă este cea mai sensibilă, iar atunci când pielea începe să se rideze, nici măcar operaţiile estetice nu o mai pot ajuta. Pielea gâtului trebuie să beneficieze de acelaşi tip de îngrijire pe care îl oferim tenului: demachiere, tonifiere, ser, cremă hidratantă. Pentru gât foloseşte ape termale, revigorante şi poartă doar eşarfe din mătase naturală.

Nu amâna să-ţi cumperi un ser cu efect antirid, dacă pielea gâtului este deshidratată sau îmbătrânită. Serurile sunt tratamente care se aplică periodic pe piele, cu intervale de pauză.

Pentru întreţinerea musculaturii se poate apela la o serie de exerciţii, care se pot realiza în orice moment al zilei.

Exerciţiile vor întări muşchii gâtului şi vor permite sângelui să circule mai bine spre creier. De asemenea, pielea gâtului va deveni mai fermă şi va rezista mai mult timp în lupta cu timpul.

1.Mişcări de rotaţie a capului. Lăsaţi-vă bărbia în piept, apoi aplecaţi capul când spre umărul drept, când spre umărul stâng. Reveniţi la poziţia iniţială şi continuaţi. Este bine ca mişcările să fie efectuate încet, timp de 10 minute.

2. Îndreptaţi-vă spatele şi priviţi drept, apoi întoarceţi capul uşor spre stânga, apoi spre dreapta. Repetaţi această mişcare de 20 de ori.

3. Ridicaţi umerii până aproape de lobul urechilor. Relaxaţi. Reluaţi această mişcare de mai multe ori.

4. Staţi pe un scaun cu spatele drept şi lăsaţi-vă capul pe spate, cât puteţi de mult. Fără să vă schimbaţi poziţia, efectuaţi mici rotiri de cap, dar şi mişcări de balans în sus şi în jos.

Acest exerciţiu este indicat pentru partea gâtului de sub bărbie, care este cea mai expusă ridării şi îmbătrânirii, pentru că aici se formează bărbia dublă.

Pătrunjel pentru o piele frumoasă

Aceasta este o adevărată minune pentru piele! Dacă vrei să păstrezi elasticitatea şi prospeţimea pielii, ai putea să faci o cură, timp de o săptămână, cu seminţe de pătrunjel.

Pentru această cură ai nevoie de: 50 de grame de seminţe de pătrunjel (se poate folosi şi rădăcina) se fierb într-un litru de apă 5 minute, apoi se infuzează alte 15 minute. Se consumă 2 căni pe zi, dimineaţa şi seara, înainte de mese.

De asemenea, dacă tenul tău este încărcat de puncte negre şi coşuri îţi recomandăm să foloseşti o fiertură de pătrunjel. Timp de o săptămână, seara şi dimineaţa, faţa se spală cu o fiertură călduţă de pătrunjel. Fiertura se obţine dintr-o legătură de pătrunjel, care se fierbe timp de 15 minute).

Zona din jurul ochilor

Odată cu trecerea timpului, pielea din jurul ochilor devine din ce în ce mai predispusă la ridare. Acest lucru se datorează scăderii producţiei de colagen, a numărului de hormoni şi a pierderii elasticităţii pielii.

Primii paşi pentru a proteja această zonă sunt: să dormi suficient pe noapte (cel puţin 8 ore) şi să te hidratezi corespunzător (cel puţin 2 litri de apă plată pe zi). Renunţă la produsele cosmetice ieftine şi investeşte în cele speciale pentru zona ochilor (seruri cu principii active)

Aplică măşti destinate acestei zone, cu rol antiîmbătrânire. Acasă ai putea să-ţi faci o mască eficientă din smântână şi pătrunjel.

Ai nevoie de 2 linguriţe de smântână şi o linguriţă de pătrunjel proaspăt, tăiat foarte mărunt.

Pătrunjelul se amestecă cu smântână după care pasta obţinută se întinde în jurul ochilor şi se lasă să acţioneze 10-15 minute. Se îndepărtează cu apă rece.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete