Crina COCO Popescu este prima alpinista din lume care incheie circuitul Seven Volcanoes

Crina COCO Popescu, alpinista

Alpinista romanca in varsta de 16 ani, reprezentanta a Federatiei Romane de Alpinism si Escalada a incheiat luni, 24 ianuarie, circuitul Seven Volcanoes prin ascensiunea pe Mount Sidley – 4285 m – cel mai inalt vulcan al Antarcticii. Coco este totodata si prima alpinista din lume care a urcat pe Mount Sidley.

Crina COCO Popescu, alpinista

Coco Popescu a facut parte din prima echipa de alpinisti care a urcat vreodata pe acest vulcan antarctic, alaturi de Alex Abramov, Mario Trimeri si Scott Woolams.

„Eram constienti ca suntem prima echipa ce urca pe acest munte si acest lucru l-am simtit cand am cautat prin incercari repetate ruta catre varf. Am parcurs toata creasta, urmarind altimetrul, sa vedem care e cel mai inalt punct al ei. Am gasit doua varfuri apropiate ca inaltime – cele mai inalte. Pe creasta eram legati in coarda si, in mod firesc, am fi ajuns intr-o anumita ordine pe varf. Asa ca ne-am asteptat unii pe altii si am pus piciorul pe varf toti in acelasi timp, impartind bucuria premierei', a declarat Coco la intoarcerea de pe varf.

Crina COCO Popescu, alpinista

Coco Popescu a participat in perioada 24 Decembrie 2010 – 26 Ianuarie 2011 la expeditia internationala organizata de Seven Summits Club si condusa de alpinistul rus Alex Abramov, expeditie care a avut punctul de pornire in Punta Arenas – Patagonia chiliana.

Obiectivele alpinistei romance in cadru expeditiei au fost escaladarea celui mai inalt munte al continentului – Mount Vinson si a celui mai inalt vulcan – Mount Sidley.

Pe 4 ianuarie Crina COCO Popescu, alaturi de rusii Alex Abramov si Max Bogatyrev de la 7 Summits Club' si de italianul Mario Trimeri, atingea varful lui Mt. Vinson, in Antarctica. Pentru COCO aceasta a reprezentat atingerea celui de-al saselea varf din circuitul 7 Summits (cele mai inalte varfuri de pe cele sapte continente), circuit pe care romanca si-a propus sa-l incheie inainte de a implini varsta de 18 ani.

„La ascensiunea pe Vinson eram fascinata de frumusetea Antarticii si totul a decurs foarte repede. Vedeam ruta si locurile pe care mi le-a descrises David Neacsu si incercam sa imi imaginez etapele si ritmul in care puteam ajunge pe varf. Alex si Max de la 7 Summits Club', dupa primele ture de aclimatizare si prima etapa de mers, au zis ca putem face varful in stil rusesc, profitand de vremea buna, astfel incat in cinci zile am fost inapoi in tabara de baza de la Union Glecier, cu varful atins si cunoscandu-ne mai bine, pentru premiera din Sidley.'

Crina COCO Popescu, alpinista Crina COCO Popescu, alpinista

Prin ascensiunea pe Mt. Vinson, COCO si-a inscris in palmares titlurile de cea mai tanara alpinista care a urcat pe Mt. Vinson si prima romanca ce a urcat pe Mt. Vinson.

Alpinista din Romania care in urma cu 2 ani devenea cea mai tanara sportiva care urca pe Aconcagua pe ruta Ghetarului Polonez, aduce tarii sale la finalul expeditiei din Antarctica noi recorduri mondiale:
● Prima alpinista din lume care a incheiat circuitul Seven Volcanoes;
Cea mai tanara alpinista din lume care a urcat Mt. Vinson;
Prima alpinista din lume care a urcat Mt. Sidley.

Performantele alpinistei romance au fost sustinute de Federatia Romana de Alpinism si Escalada, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Apa Nova, BCR, Petrom, Romtelecom, RMGC, Fundatia Alexandrion, ICCO, Schaeffler Group, GMP Advertising, dar si de reprezentatii unor marci celebre de echipamente sportive: Salomon – imbracaminte si incaltaminte, Beal corzi, Explorer Sport – skiuri si Zeal – ochelari de ski.

Despre sportiva Crina COCO Popescu:
Crina Coco Popescu s-a nascut in Rasnov, Romania si escaladeaza munti de la 6 ani.
■ Coco este membra a Clubului Sportiv Montan Altitudine afiliat Federatiei Romane de Alpinism si Escalada.
■ La 11 ani a urcat in Alpi, pe Dente del Giante, pana la 4000 metri. Au urmat Olimp, Ararat si Mont Blanc.
■ La 12 ani a urcat pe Kalapatar, in Nepal.
■ La 13 ani urca varful Kazbek in Caucaz, Damavand si Alam Kuh in Iran.
■ La sfarsitul anului 2008 a urcat pe Ojos de Salado in Atacama, cel mai inalt vulcan din lume.
■ In ianuarie 2009 a urcat pe Aconcagua – gigantul Americii de Sud. Au urmat Kilimanjaro in Tanzania si Elbrus in Caucaz.
■ In ianuarie 2010 a fost in expeditie in Oceania, unde a urcat pe Kosciuszko, Giluwe si Carstensz Pyramid, iar in vara lui 2010 a escaladat Picode Orizaba si McKinley in America de Nord.
■ La 16 ani Coco Popescu are sase recorduri de varsta in alpinism, carora li se alatura cele doborate in Antarctica, si un titlu de Maestru al Sportului.
■ In 2010 Crina Coco Popescu a fost desemnata „Alpinista anului' la categoria alpinism de altitudine de catre Federatia Romana de Alpinism si Escalada.
■ Vrea sa termine si circuitul Seven Summits pana la implinirea varstei de 18 ani.

Despre Seven Volcanoes
Seven Volcanoes reprezinta circuitul celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent:

  • Elbrus – Europa
  • Kilimanjaro – Africa
  • Damavand – Asia
  • Giluwe – Oceania
  • Ojos del Salado – America de Sud
  • Pico de Orizaba – America de Nord
  • Sidley – Antarctica

■ Primii alpinisti care incheie circuitul Seven Volcanoes sunt romanca Crina COCO Popescu si italianul Mario Trimeri.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri