Cosmina Stratan a intrat în programul Shooting Stars

Cosmina Stratan_Vlad Bardu

Anul acesta, Cosmina Stratan se află pe lista celor zece actori europeni selecţionaţi în prestigiosul program Shooting Stars, care a lansat de-a lungul timpului carierele unor nume precum: Carey Mulligan, Mélanie Laurent, Domhnall Gleeson, sau Moritz Bleibtreu.

Cosmina devine astfel al şaselea actor român selectat în prestigiosul program, după Ada Condeescu (2013), Ana Ularu (2012), Dragoș Bucur (2009), Anamaria Marinca (2008) și Maria Popistaşu (2007).

Programul Shooting Stars se află la cea de-a a 17-a ediție şi este organizat de European Film Promotion (EFP) în colaborare cu organizaţiile membre ale EFP şi are ca scop promovarea pe plan internațional a celor mai talentaţi tineri actori europeni.

Alături de Cosmina, din program mai fac parte Danica Curcic (On The Edge, Danemarca), Maria Dragus (Summer Outside, Germania), Miriam Karlkvist (South Is Nothing, Italia), Marwan Kenzari (Wolf, Olanda), Jakob Oftebro (Victoria, Norvegia), Mateusz Kościukiewicz(In The Name Of, Polonia), Nikola Rakocevic (Circles, Serbia), Edda Magnason (Waltz For Monica, Suedia), George MacKay (For Those In Peril, Marea Britanie).

Cei zece actori selectați vor avea un program intensiv de 3 zile (8-10 februarie) în care vor avea întâlniri cu directori de casting, producători și regizori, un workshop cu agenți internaționali, ședințe foto, o conferință de presă internațională, totul culminând cu ceremonia de decernare a Premiilor Shooting Stars în cadrul Festivalului de Film de la Berlin.

Tinerii au fost selectați dintr-un număr de 24 de nominalizati, propusi de organizațiile membre ale EFP.

Cosmina s-a născut pe 20 octombrie 1984 la Iași, este absolventă a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Pentru interpretarea din După dealuri (r. Cristian Mungiu), Cosmina a fost răsplătită cu Premiul pentru Cea mai bună actriță laFestivalul de la Cannes (2012).

În prezent, actrița poate fi văzută în serialul produs de HBO România, Rămâi cu mine. Revista Avantaje a desemnat-o Femeia Anului 2012.

Vezi galaria foto de la Gala Femeia Anului 2012

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete