Corul Madrigal cântă imnul Ucrainei: “Încă nu a murit Ucraina”. Ți se face pielea găină…

Corul Madrigal cântă “Încă nu a murit Ucraina”. Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin' anunță înregistrarea și publicarea Imnului Național al Ucrainei.

Tania Kolotylo, o tânără refugiată din Ucraina a fost invitată să cânte alături de Corul Madrigal, dirijat de Cezar-Mihail Verlan.

„Tania Kolotylo are 17 ani și este din Ucraina. În vreme de pace ar fi fost la școală, acolo unde studia muzică. Dar astăzi ea este refugiată și alături de mama și fratele ei sunt nevoiți să fugă din calea războiului. Astăzi a fost invitata de onoare a Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin', alături de care a cântat pentru țara ei, pentru bunicii și prietenii rămași acasă să lupte, pentru speranța că acest război inutil, care i-a schimbat pentru totdeauna adolescența, să se termine cât mai curând. Este cutremurător când Tania ne spune că dă telefon zilnic să vadă dacă cei rămași acasă mai sunt în viață…'a declarat la înregistrare Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin,

„Sunt din Ucraina. Din cauza războiului ce se petrece acum în țara mea am fost nevoită să fug cu mama și cu fratele meu, în România, ca să ne salvăm viețile. În Ucraina acum este o situația foarte grea. Un război cumplit, în care agresorul este Rusia. Mulțumesc foarte mult voluntarilor români care îi sprijină pe compatrioții mei la graniță, îi preiau și le oferă adăpost și ajutor. Vă mulțumim din suflet pentru această susținere atât de puternică. Vreau să le transmit celor care au rămas în Ucraina și nu au putut să se salveze, să fie puternici și să creadă cu tot sufletul că poporul nostru va izbândi. Suntem o națiune puternică a acestei lumi și vom învinge toate greutățile. Acasă ne-a rămas mare parte din familie: bunici, surori și frați, care sunt nevoiți acum să se ascundă de război și să-și apere viețile cum pot. VĂ ROG OPRIȚI TOATE ACESTEA! Noi nu avem nevoie de acest război, vrem să trăim în liniște și pace'ne-a spus Tania, 17 ani, refugiată din Ucraina, în timpul filmarilor

Corul Madrigal cântă imnul Ucrainei: “Încă nu a murit Ucraina”. Ți se face pielea găină…

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin' este solidar cu drama poporului ucrainean și se alătură inițiativelor românilor care contribuie la ușurarea situației refugiaților în România. Astfel, în perioada următoare, prin Programul Național Cantus Mundi, Corul Madrigal va înterprinde mai multe acțiuni la nivel național dedicate copiilor din centrele amenajate pentru refugiați pe teritoriul nostru.

Specialiștii și formatorii Madrigal și Cantus Mundi pregătesc o serie de ateliere interactive de comunicare prin muzică și mișcare și educație muzicală, în cadrul cărora vor lucra împreună cu copiii și adolescenții din familiile găzduite în România.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber