Prima operă de artă gândită să reziste veșnic va fi trimisă pe Lună

Prima operă de artă trimisă pe lună va reprezenta o inimă cu un cuplu îmbrățișat.

Prima operă oficială de artă intitulată „Ne ridicăm împreună – cu lumina Lunii', creată de artistul britanic contemporan Sacha Jafri, va fi trimisă pe Lună.

Locul unde va fi așezată lucrarea va deveni ulterior un reper al patrimoniului mondial conservat pentru eternitate. Sacha Jafri a folosit drept pânză o placă din aluminiu suflată cu aur, de calitate aerospațială, astfel încât creația artistică să facă față pe deplin condițiilor lunare și să reziste veșnic pe Lună.

Lucrarea inovatoare a lui Jafri va fi amplasată pe suprafața Lunii, va dăinui în pustietatea Lunii și va emana energie înapoi spre Pământ.

Originala creație va dăinui în pustietatea Lunii și va emana energie înapoi spre Pământ. Pentru a comemora fiecare etapă a misiunii se vor lansa cinci NFT-uri (non-fungible token. Token-ul este o dovadă care îi dă posesorului acces la o valoare digitală. Caracterul non-fungibil presupune că token-urile nu pot fi replicate.)

Ele vor surprinde lansarea rachetei și pătrunderea acesteia în stratosferă, navigarea în jurul Pământului, catapultarea pe Lună, aselenizarea la destinație și moștenirea culturală pe care o oferă această operă de artă care va rămâne etern pe Lună.

Pe lângă cele menționate anterior, proiectul include și 88 de inimi unice care vor zbura spre Lună și care vor fi lansate sub denumirea de „NFT Moonheart' ale lui Jafri.
De curând, lucrarea lui Jafri, The Journey of Humanity, proiect caritabil – care deține recordul mondial Guinness pentru cea mai mare pictură pe pânză din lume – a devenit al doilea cel mai scump tablou vândut vreodată la licitație de un artist în viață, atingând prețul de 62 de milioane de dolari americani, în martie 2021. Jafri a strâns mai mulți bani pentru fundații caritabile decât orice alt artist din istorie și a fost premiat de Națiunile Unite pentru efortul său umanitar.

Jafri s-a autoizolat timp de 7 luni în Dubai și a creat cea mai mare pânză creată vreodată

Artistul de 45 de ani, Jafri a intrat în Cartea Recordurilor Guinness după ce a pictat pe cea mai mare pânză realizată vreodată care măsoară 110m x 28m. Lucrarea a fost achizitionata de Andre Abdoune, un om de afaceri francez care lucreaza cu criptomonede.

Lucrările lui Sacha Jefri sunt apreciate de fostul președinte american Barack Obama, membrii ai familiei regale britanice, inclusiv Printul Charles sau David Beckham.

Foto: PR

Citeste și:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber