Copilul tău petrece mai mult de 2 ore pe zi în fața unui ecran luminos? Uite cu ce probleme de sănătate se poate confrunta

Copilul tău petrece mai mult de 2 ore pe zi în fața unui ecran luminos? Dacă răspunsul este da, atunci trebuie să gândești o modalitate prin care să îi schimbi celui mic programul, acest obicei putând da naștere unor probleme serioase de sănătate. 

Cei mici sunt atrași de tehnologie, iar telefonul mobil, tableta, televizorul sau calculatorul sunt doar câteva dintre dispozitivele care fac parte din viața lor. În timp ce unii copii au un program foarte bine stabilit de către părinți și știu că există doar anumite intervale de timp în care pot folosi aceste gadgeturi, alții ajung să își petreacă cea mai mare parte a timpului în fața ecranelor luminoase, lucru care poate avea un impact negativ asupra sănătății și dezvoltării lor armonioase.

Copilul tău petrece mai mult de 2 ore pe zi în fața unui ecran luminos? Uite cu ce probleme de sănătate se poate confrunta

În situația în care copilul tău petrece foarte mult timp în fața calculatorului, televizorului sau telefonului mobil, trebuie să cauți diferite activități prin care să îl determini să devină mult mai activ. Specialiștii atrag atenția că micuții care petrec mai mult de 2 ore pe zi în fața unui ecran luminos au de 8 ori mai multe șanse să sufere de ADHD.

“Am descoperit că dacă petrec mai mult de 2 ore pe zi în fața ecranelor luminoase, copiii prezintă un risc crescut de a dezvolta tulburări de comportament până la vârsta de 5 ani. Interesant este că, cu cât petrec mai mult timp făcând sport, cu atât este mai puțin probabil să aibă probleme de comportament. Luate împreună, rezultatele noastre susțin ideea de a înlocui timpul petrecut în fața ecranelor cu sportul organizat.”, a spus medicul Piush Mandhane, de la Universitatea din Alberta, potrivit thesun.co.uk.

Studiile au arătat că cu cât timpul petrecut în fața dispozitivelor inteligente crește, cu atât cresc și riscurile ca cei mici să dezvolte diferite probleme de comportament. Astfel, specialiștii îi sfătuiesc pe părinți să își încurajeze copiii să facă sport și să desfășoare activități în aer liber, încercând să renunțe la tehnologie.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Dragoș Bucurenci: „Orfelinatele din România nu dispar doar pentru că noi refuzăm să ne gândim la ele.'

O profesoară și-a obligat eleva să se tundă în fața colegilor

Cinci moduri de a dezvolta independența copilului

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie