Copiii vor primi de la stat 1.600 de lei pentru a merge la școală

Copiii vor primi de la stat 1.600 de lei pentru a merge la școală

Din păcate, în România există destul de multe familii nevoiașe care nu își permit să își dea copiii la școală. Din acest motiv, pentru a se sprijini învățământul, copii ar urma să prească o sumă de bani anuală din partea Guvernului, pentru a fi încurajați să meargă la școală.

Prin urmare, familiile cu venituri lunare mai mici de 5.000 lei pe luna vor primi 1.600 lei pentru fiecare copil. Iar familiile cu venituri lunare cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei suma pentru fiecare copil scade la 1.200 lei pe an. Acest anunț a fost făcut de secretarul de stat în Educaţie, Liviu Pop, iar măsură este cuprinsă în programul PSD pentru guvernare, conform portalinvatamant.ro.

Guvernul sprijină copiii pentru a merge la școală

Așadar, copiii ai căror părinţi au venituri mai mici de 5.000, ar putea primi anual 1.600 de lei că sprijin de învăţare. Până acum a fost prevăzută suma de 500 de euro în Legea Educaţiei Naţionale din 2011, însă acești bani nu s-au acordat până acum. Prin această metodă, cei mici vor fi încurajați să meargă mai des la școală și să respecte orele. De asemenea, cuplurile sunt sprijinite pentru a avea mai mulți copii, primind 1.600 lei pe an pentru fiecare copil. Această sumă este dedusă din impozitul datorat de fiecare persoană.

Cu toate acestea, secretarul de stat în Educaţie, Liviu Pop, nu a putut confirma dacă această  măsură va putea fi aplicată începând din acest an.

“Până nu va fi aprobat bugetul, nu va pot spune nici că va fi, nici că nu va fi aplicată Legea Educaţiei Naţionale. Va pot spune că, prin ordonanţă Guvernului Cioloş, a fost prorogat termenul pentru acordarea acestui ajutor pentru 1 martie 2017. Încă se lucrează la proiectul de buget, iar noi avem acele deduceri personale pentru copii, ai căror părinţi au venituri sub 5000 de lei, iar anual fiecare copil va primi 1600 de lei, care este mai mult decât acei 500 de euro cuprinşi de Legea Educaţiei. De asemenea, o decizie în acest sens se va lua după ce va fi votat bugetul pe anul viitor. Noi avem o măsură net superioară Legii Educaţiei. Cei cu salarii de peste 10.000 de lei nu vor primi deloc deducere. Proiectul nu are legătură cu Legea Educaţiei”, a declarat, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Liviu Pop,  pentru adevarul.ro.

În plus, este important de menționat și faptul că vor primi bani doar copiii ale căror absente nemotivate nu depăşesc 10% din totalul orelor de curs, dacă acest acest proiect va fi prins în bugetul de stat.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Olimpiadele școlare încep în curând! Cum se pregătește un elev pentru un astfel de concurs

Elevii merg sau nu la școală pe 23 ianuarie? Ministrul educației a dat răspunsul

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie