Constantin Chiriac – personalitatea anului pentru o Romanie europeana

Constantin Chiriac – personalitatea anului  pentru o Romanie europeana

Constantin Chiriac

Devenita deja o traditie, Ceremonia de Gala a Fundatiei Eurolink – Casa Europei recompenseaza cele mai remarcabile eforturi facute de personalitati din Europa si din Romania in favoarea apropierii societatii romanesti de principiile, valorile si standardele europene, prin decernarea distinctiei „Personalitatea anului pentru o Romanie europeana".

Fundatia isi desfasoara activitatea sub patronajul onorific al Domnului Ambasador Dr. Liviu Bota, fost Secretar General Adjunct al Natiunilor Unite. Premiul pentru anul 2010 va fi acordat actorului si managerului cultural Constantin Chiriac, pentru organizarea unuia dintre cele mai importante evenimente teatrale europene, cat si pentru meritele sale exceptionale in promovarea tolerantei si solidaritatii europene prin arta spectacolului conform anuntului emis de Sever Avram, presedintele executiv al fundatiei. Aceeasi distinctie urmeaza sa fie acordata si:

parlamentarului european Petru Luhan, in special pentru pozitiile sale publice si sprijinul acordat unor teme comunitare de interes major si pentru cetatenii romani, precum lupta la nivel european contra cancerului;

diplomatului Emeric Florin Saghi, principalul coordonator al pregatirilor pentru aderarea Romaniei la Spatiul SCHENGEN, fost ministru consilier in cadrul Misiunii Romaniei la Uniunea Europeana unde a fost responsabil pentru capitolul Justitie si Afaceri Interne;

academicianului Mugur Isarescu, economist, Presedintele Clubului de la Roma filiala Romania, Guvernator in exercitiu al Bancii Nationale a Romaniei, fost Prim Ministru, pentru decisiva contributie de reflectie si actiune avuta in domeniul asigurarii stabilitatii financiare a Romaniei in complicatul context al aderarii si apartenentei tarii la UE si al pregatirii pentru aderarea la euro;

managerului Nicolae Cristian Parvan, Secretarul General al Asociatiei Oamenilor de Afaceri Romani (AOAR), pentru militantismul consecvent si nuantat in favoarea autenticei integrari a economiei romanesti la Piata Unica Europeana, indeosebi in favoarea promovarii unui program solid anti-criza in Romania.

„Aceasta distinctie ma onoreaza si ma obliga sa continui impreuna cu intreaga echipa de la Sibiu performanta Teatrului National „Radu Stanca”, a Festivalului International de Teatru de la Sibiu, precum si a scolii de teatru. Acest efort este unul sustinut in timp, reusind, iata, sa facem din Sibiu un oras mai bun si mai cunoscut pe harta Europei, celebrand diversitatea, creativitatea si dialogul dintre artisti. Iar asta, doar prin stimularea continua a profesionalismului atat la nivel de management, tehnic, cat si artistic, astfel incat teatrul din Sibiu sa aiba o echipa buna.

Desi initial poate incomod, am reusit sa schimbam o mentalitate invechita intr-una pro-activa prin care sa aducem beneficii atat teatrului, cat si noua ca oameni” a declarat Constantin Chiriac de la Varsovia, unde participa la selectia oraselor poloneze candidate la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2016.

In trecut, aceasta distinctie a mai fost acordata, de pilda, Comisarilor Europeni Neelie Kroes si Mario Monti, A.S.R. Principele Radu, istoricului si diplomatului Mihai Razvan Ungureanu, actualul Director SIE, Presedintelui Lafarge Romania Philippe Questiaux si actorului Dan Puric.

Ceremonia de acordare a plachetei si a diplomei de excelenta va avea loc vineri, 15 octombrie, ora 12:00 la Sala Constantin Brancusi a Palatului Parlamentului la finalul desfasurarii Mesei Rotunde Europene „Care este locul actual al Romaniei in Uniunea Europeana?”, in prezenta Inaltului Reprezentant al Presedintiei Uniunii Europene in Romania, Adjunctul Ambasadorului Regatului Belgiei la Bucuresti, Dl Jose de Pierpont.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri