Concert de gala cu scop caritabil

Evenimentul a strans 70.000 euro pentru tineri artisti lipsiti de posibilitati financiare.

ASR Principesa Margareta a Romaniei

Ateneul Roman

ASR Principesa Margareta a Romaniei

Discursul ASR Principesa Margareta

Ieri, 25 octombrie 2010, la Ateneul Roman, in prezenta a 800 de spectatori, a avut loc un concert caritabil extraordinar oferit de soprana Nelly Miricioiu, prin care Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a marcat o dubla aniversare: ziua de nastere a MS Regelui Mihai si 20 de ani de activitate in Romania a Fundatiei infiintate in 1990 de Principesa Margareta si de Regele Mihai.

Alaturi de Altetele Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu au fost prezenti ambasadorii Statelor Unite, Spaniei, Marii Britanii, Sloveniei si Canadei, numeroase personalitati ale mediului cultural si artistic, reprezentanti a numeroase companii.

Evenimentul a fost transmis in direct de TVR Cultural si va fi retransmis de TVR1 pe 8 noiembrie 2010.

Nelly Miricioiu, soprana, Yuriy Tsiple, bariton, Horia Andreescu, dirijor

Soprana Nelly Miricioiu, baritonul Yuriy Tsiple, Orchestra Romana de Tineret dirijata de Horia Andreescu

Soprana Nelly Miricioiu, unul dintre cele mai importante nume ale scenei lirice mondiale, baritonul Yuriy Tsiple si dirijorul Horia Andreescu au oferit Fundatiei acest concert extraordinar pro-bono. Maestrul Andreescu a dirijat Orchestra Romana de Tineret – orchestra infiintata de violoncelistul Marin Cazacu si formata din tineri profesionisti de exceptie.

Programul a cuprins arii din „Forta destinului' de Giuseppe Verdi, „Lucia de Lamermoor' de Gaetano Donizetti, „Manon Lescaut' de Giacomo Puccini, „Culegatorii de stele' de Florin Comisel, precum si uverturile operelor „Egmont' de Ludwig van Beethoven, „Ruslan si Ludmila' de Mikhail Glinka, „Italianca in Alger' de Gioachino Rossini.

„De trei ani incoace, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza, in ziua de 25 octombrie – Ziua Regelui si Ziua Armatei Romaniei, o gala de binefacere. Este o buna ocazie ca bunatatea si increderea sa triumfe. Va rog sa fiti generosi cu tinerele talente din arta contemporana, carora le oferim fondurile adunate in aceasta seara. Asemenea muzicienilor care compun orchestra acestei seri, tinerii sprijiniti de fundatie au si ei energie si talent si spera la un viitor stralucit.' a spus in discursul sau Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, Presedinta Fundatiei.

„Nu este prima data cand raspund la invitatia Principesei Margareta! Munca, pasiunea si integritatea cu care membrii Familiei Regale isi conduc viata reprezinta o sursa de inspiratie pentru mine si asta ma stimuleaza sa dau ce am mai bun… cantul meu! Sunt fericita sa fiu parte a acestui eveniment fiindca Fundatia Principesa Margareta are la baza dorinta nobila de a ajuta Romania si poporul roman' a spus soprana Nelly Miricioiu.

Suma stransa din sponsorizari, donatii si vanzarea de bilete vor alcatui fondul de burse de studiu al proiectului „Tinere Talente', prin care Fundatia sprijina in fiecare an tineri artisti care nu au posibilitatea financiara de a-si dezvolta potentialul. Selectia bursierilor anului 2011 va avea loc la inceputul anului viitor.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este o organizatie neguvernamentala, apolitica si non profit fondata in august 1990 de Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei si de Majestatea Sa Regele Mihai. De douazeci de ani, Fundatia dezvolta proiecte durabile in domeniul educatiei, dezvoltarii comunitatii, societatii civile, sanatatii si culturii, proiecte care contribuie la reinnoirea spirituala si sociala a Romaniei. Beneficiarii Fundatiei sunt copii, tineri, varstnici si familiile lor, persoane aflate in situatii materiale dificile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri