Coloranții maro, un adevărat pericol pentru sănătatea ta

maro

maro

Coloranții maro sunt foarte des întâlniți în industria alimentară din România. Acești aditivi alimentari se regăsesc în foarte multe produse, chiar și atunci când acestea sunt destinate copiilor. Din acest motiv, trebuie citită cu atenție eticheta produselor și ocolite acele alimente bogate în E-uri.

Coloranții alimentari maro

Caramel cu sulfit de amoniu- E150D este unul dintre aditivii alimentari de coloare maro pe care îi putem găsi în băuturile răcoritoare, sosul de soia, bere, ciocolată și dulciuri. Acest colorant este obținut prin încălzirea glucidelor alimentare și de încadrează în categoria e-urilor periculoase pentru sănătate. Caramelul cu sulfit de amoniu poate duce la apariția alergiilor, bolilor de ficat și chiar a dereglărilor hormonale.

Caramel cu sulfit caustic- E150B este colorantul maro obținut cu ajutorul sulfitului caustic, acest compus accentuând culoarea. E150B este folosit în majoritatea produselor cu nuanțe între maro și negru, excepție făcând produsele pentru copii și sugari. Consumul de caramel cu sulfit caustic poate duce la boli intestinale, motiv pentru care ar trebui evitate pe cât posibil produsele bogate în acest colorant.

Caramel simplu- E150A este cel mai întâlnit colorant de maroniu și la fel ca și E150D și E150B, acesta se obține prin încălzirea glucidelor alimentare. Putem întâlni caramelul simplu în multe sosuri și produse de patiserie. Acest colorant are ca efecte secundare hiperactivitatea, poate distruge rezervele de vitamina B din organism și duce la apariția bolilor renale.

foto: 123rf.com

Citește și:

Îți plac alimentele intens colorate? Gândește-te de două ori înainte să le pui în farfurie

Ai mâncat usturoi? Uite cum poți scăpa de respirația neplăcută

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Avantaje.ro