Ce coafuri și tunsori sunt potrivite dacă ai 30, 40, 50 și 60 de ani

Se apropie primăvara și poate simți nevoia unei mici schimbări, așa că ne-am gândit să venim cu câteva idei pentru a-ți transforma măcar un pic lookul. Iată ce coafuri și tunsori sunt potrivite dacă ai 30, 40, 50 și 60 de ani:

Pont: am ținut cont de vârsta ta și de forma chipului.

Felul în care obișnuiești să îți porți părul, culoarea de păr pe care o alegi, tunsoarea abordată – toate aceste detalii îți pot influența lookul general și, mai mult, unele forme de hair-styling îți pot adăuga ani buni la vârstă, și exact acest lucru nu ne dorim. Am strâns mai jos ponturi și păreri de la specialiști în domeniul hair-stylingului, pentru ca tu să alegi opțiunea cea mai bună pentru tine.

30 de ani

„În această perioadă experimentează încă! Joacă-te încă cu culorile și tunsorile. Recomand însă o abordare de tipul less is more. Lasă-ți părul să se usuce în mod natural, pentru un look cât mai fresh. Când vine vorba de coafat, este important să te concentrezi pe a sublinia textura părului și a-i da mai multă mișcare. Ai grijă, prea mult volum te poate îmbătrâni. Ca tunsoare, trebuie să iei în considerare forma feței. Acum este momentul să încerci o tunsoare pixie sau un breton scurt.

40 de ani

„Este o perioadă în care poți adopta un hairstyle mai rafinat. Optează pentru un bob asimetric – este ușor de coafat și îți dă un aer de eleganță. Folosește un styler pentru a obține bucle lejere cu un aspect natural. Când vine vorba de volum, focusul trebuie să fie acum pe vârfuri, pentru că e musai ca ele să arate impecabil. Nuanțele mai deschise pot crea un look mai fresh. După vârsta de 35 de ani, părul devine mai tern, așa că poți apela la produse care oferă strălucire.

50 de ani

Aceasta este perioada potrivită pentru a-ți găsi un așa zis look semnătură – care te avantajează și îți completează personalitatea. Bretonul dă un aer fresh, dar sofisticat. La fel și un bob lung, perfect coafat. Indiferent de hairstyle, ai grijă la volum – acesta poate oferi un aspect îmbătrânit. Focusul trebue să fie pe rădăcini și nu pe zonele care încadrează fața. Suvițele mai deschise sunt, spre exemplu, un alt mod simplu de a arăta mai tânără.

Pont: un păr sănătos va arăta mai bine și va fi mai ușor de coafat. Introdu în ritualul de îngrijire un ulei de păr care repară firul și îi oferă un luciu natural.

60 de ani

Foarte multe femei își tund părul scurt în această perioadă. Însă, părul lung este o alegere mult mai bună – acoperă anumite imperfecțiuni și este asociat cu un look mai tineresc. Recomand bretonul – încadrează perfect fața și oferă un aer rafinat. Un bob scurt cu o cărare asimetrică este o altă alegere perfectă pentru femeile care se apropie de 60 de ani.

Cum să te tunzi în funcție de forma feței tale

  • Chipul oval. Această formă de față este ideală pentru orice tunsoare
  • Fața ascuțită. În acest caz, bărbia trebuie rotunjită pritr-o coafură, astfel încât să se creeze un oval corect. Nu trebuie să se vadă vârful triunghiului care este reprezentat de bărbie. Formele de bob, liniile foarte drepte și mai lungi în față decât cea din spate, corectează foarte bine.
  • Fața pătrată. Acest tip de față nu trebuie să fie încărcată de coafuri complicate. În zonele cu linii mai dure părul trebuie filat și franjurat.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Cum să ai grijă de piele: trucuri pentru a evita îmbătrânirea pielii

Cum să miroşi mereu bine, în orice circumstanțe

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete