Cum să miroşi mereu bine, în orice circumstanțe

Alegerea parfumului este o etapă importantă pentru orice femeie, pentru că acesta este, într-un anume fel, tuşa finală a personalităţii fiecăreia. Însă nu toate parfumurile persistă pe tot parcursul zilei. Iată ce trebuie să faci ca să miroşi bine de dimineaţă până seara, în orice circumstanțe.

Hidratarea pielii şi folosirea vaselinei

Experţii au aceeaşi părere atunci când este vorba despre parfumuri. Pielea uscată nu reține parfumul pentru mult timp. Înainte de aplicarea oricărui parfum, pielea trebuie să fie bine hidratată și este de preferat ca loţiunea de corp să fie neutră. Prin hidratare corectă, o piele mai sensibilă este protejată de eventualele iritaţii care pot fi provocate de alcoolul conţinut de parfum. În plus, pielea devine astfel un suport neutru pentru a capta moleculele parfumate.

Un truc de pe vremea străbunicilor noastre este acela de a aplica pe zonele pe care urmează să pulverizăm parfumul puțină vaselină. Explicația este aceea că substanţele grase din vaselină acţionează ca o bază pentru captarea parfumului.

Produsele derivate parfumului

În prezent, numeroase branduri de parfumuri oferă și produse derivate cu aceleași arome: gel de duș, șampon, săpun, loțiune, lapte sau ulei de corp. Dacă parfumul pe care îl folosești nu se regăsește și într-o gamă de produse de îngrijirea pielii, atunci caută unele care să aibă un miros similar. De exemplu, dacă parfumul are o notă orientală, poți folosi produse de îngrijire a pielii cu arome discrete de vanilie sau paciuli. Un parfum fructat se potrivește cu un gel de duș cu arome similare. Un parfum floral poate fi completat cu produse de îngrijire a corpului cu tușe de iasomie sau violete. Iar dacă parfumul este acidulat, optează pentru un lapte de corp cu aromă de lămâie sau mandarină.

Parfumează peria de păr

Probabil că toată lumea știe că parfumul trebuie să fie pulverizat pe acele zone de pe corp unde fluxul sangvin este abundent, respectiv interiorul încheieturii mâinii sau în spatele urechilor. Însă parfumul trebuie să însoțească și mișcările corpului, motiv pentru care se recomandă să fie pulverizat pe păr. O modalitate simplă și elegantă de a te parfuma este aceea de a pulveriza produsul pe peria de păr. Totuși, parfumurile conțin alcool, care ar putea să deterioreze firul de păr. Soluția poate fi, în acest caz, apa parfumată pentru păr, un produs special conceput în acest sens.

Un detergent ecologic care miroase bine

Detergenţii ecologici sunt din ce în ce mai folosiți, iar unele branduri propun chiar produse care miros foarte bine. Acești detergenţi protejează pielea, unii fiind potriviți chiar și pentru bebeluși, dar vin și cu parfumuri care trezesc memoria olfactivă, precum mentă, ceai verde sau unt sărat.

Pe de altă parte, se poate folosi cu succes un detergent ecologic fără miros, iar în cuva mașinii să se adauge 10-15 picături din uleiul esenţial preferat. Se recomandă renunțarea la balsamul de rufe, deși este de obicei parfumat, pentru că majoritatea conțin substanțe care irită pielea şi poluează mediul înconjurător.

Apă parfumată pentru fierul de călcat

Câteodată, detergentul de rufe nu este suficient, mai ales dacă se caută un parfum subtil care să se menţină toată ziua. O soluţie poate fi apa parfumată adăugată în rezervorul fierului de călcat. Nu se recomandă dizolvarea parfumului pe care îl foloseşti zilnic în apa pentru fierul de călcat, întrucât alcoolul poate deteriora şi păta aparatul şi hainele. În schimb, există în magazine o varietate de ape parfumate special concepute pentru fierul de călcat. Acest produs se poate fabrica şi în casă, diluând apă de trandafiri, din flori de portocal sau alt produs similar, fără alcool, în apă distilată.

Parfum pentru lenjeria de pat

Şi în acest caz, există în comerţ ape special concepute pentru parfumarea lenjeriei de pat. Alege un produs ecologic, mai ales dacă suferi de alergii respiratorii. Nu numai lenjeria de pat poate fi parfumată, acelaşi produs putând fi pulverizat în diverse zone ale casei.

Sursa foto: Unsplash.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Badabum

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete