Ciresele
Nutritie
– Sunt o bogata sursa de vitamina C;
– Contin mult fier care ajuta la buna functionare a ficatului si a fierii;
– Sunt un excelent laxativ, fiind recomandate in dietele de detoxifiere;
Datorita continutului ridicat alcalin, ajuta la eliminarea toxinelor din glande.
Cum le alegi:
– Selecteaza-le pe cele cu codita verde si flexibila;
– Evita-le pe cele cu pete, vatamate sau crapate;
– Ciresele rosii sunt coapte atunci cand devin rosu inchis la culoare;
– Cele galbene sunt coapte atunci cand prezinta si portiuni roz/rosii.
Cum le pastrezi:
– La temperatura camerei, pentru cateva zile sau in frigider pentru o perioada mai lunga;
– Indeparteaza coditele doar atunci cand ai decis sa le consumi, altfel se vor deteriora mult mai repede;
Cum le consumi:
– In salate sau sucuri;
– În compoturi, prajituri, placinte, dar si in sosuri alaturi de carnea de pasare