Caisele
Nutritie: Caisele proaspete se gasesc in special in perioada Mai-August pe cand cele uscate, confiate sau conservate pe parcursul intregului an.
Au un continut bogat in vitaminele A, C si o sursa buna de potasiu. Nu contin colesterol si sodiu şi au putine grasimi.
Cum le alegi: Alege caise de culoare roz cu portocaliu, carnoase, putin tari si cu textura matasoasa. Evita-le pe cele prea moi, cu pete maronii sau de culoare galben deschis sau galben verzui.
Cum le pastrezi: Daca sunt mai tari sau putin crude, le poti depozita la temperatura camerei (pana se vor coace).
Pe cele coapte pune-le in frigider in pungi de plastic si intr-un compartiment separat de cel al legumelor; caisele isi pastreaza calitatile nutritive pe o perioada de pana la doua zile.
Cum le consumi:
– Le poti folosi crude in salate sau gatite cu carne de curcan;
– Delicioase in prajituri, tarte, dulceata sau alte deserturi.