Capsunile
Pentru o alta cura sanatoasa de vitamina C poti alege si capsunile. Le gasesti in piete si in supermarketuri pe toata perioada anului, dar sezonul lor este cuprins intre lunile aprilie si iunie.
Nutritie
– Sunt o excelenta sursa de antioxidanti si de vitamina C si o buna sursa de fibre si potasiu. Opt capsuni de dimensiuni medii contin 160 % din cantitatea de vitamina C de care are nevoie organismul nostru zilnic, 20 % din acidul folic si 16 % din fibrele necesare unui om pe zi, 0 % grasimi si numai 45 de calorii;
– Nu contin grasimi, sodiu si colesterol;
– Prezinta cantitati insemnate de zaharuri si contin 90 % apa;
– Ajuta la buna functionare si curatire a intestinului.
Cum le alegi
Marimea capsunilor nu indica si calitatea lor. Din acest motiv, de multe ori capsunile mari au goluri in interior, putin suc sau nu au savoare.
Alege capsunile care sunt suficient de coapte.
Indicatorul in acest caz este culoarea – intotdeauna rosu intens dar si frunzulitele care trebuie sa fie verzi.
Evita capsunile cu pete moi sau maronii.
Cum le pastrezi
Se pot pastra la temperatura camerei sau, daca vrei, le poti tine si in frigider. In acest caz, se recomanda ca ele sa fie asezate intr-un singur strat. Cel mai bine este sa le consumi in maximum doua zile. Indeparteaza coditele si spala-le doar in momentul in care te-ai decis sa le mananci
Cum le consumi
– ca desert, in salate sau tarte;
– in placinte sau gemuri;
– in sucuri, alaturi de grapefruituri si ananas;
Consuma-le la temperatura camerei pentru a avea savoarea maxima.