Cine sunt câștigătorii premiului Nobel pentru Medicină în 2018? Cei doi cercetători au descoperit o nouă metodă în tratarea cancerului

câștigătorii premiului Nobel pentru Medicină în 2018

În 2018, premiul Nobel pentru Medicină a fost acordat unei echipe formate din doi cercetărori care au descoperit o nouă metodă în tratarea cancerului.

Cine sunt câștigătorii premiului Nobel pentru Medicină în 2018?

Cercetătorii James P. Allison şi Tasuku Honjo au primit Premiul Nobel pentru Medicină în anul 2018 și asta datorită descoperirilor pe care cei doi le-au făcut în domeniul terapiilor anticancer. Mai exact, cercetătorii au fost recompensați pentru evidențierea terapiei cancerului prin inhibarea reglării negative a sistemului imunitar, potrivit descopera.ro 

Această terapie presupune stimularea sistemului imunitar, astfel încât acesta să fie capabil să atace celulele canceroase. În studiul lor, James P. Allison şi Tasuku Honjo vorbesc despre existența unei proteine care poate ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva tumorilor. Cei doi cercetători au demonstrat că folosirea acestei proteine reprezintă un tratament foarte eficient în lupta împotriva cancerului, afecțiune care provoacă anual decesul unui număr însemnat de persoane.

James P. Allison a studiat o proteină care funcționează ca o frână a sistemului imunitar, în timp ce Tasuku Honjo a descoperit o proteină care poate încetini evoluția celulelor canceroase. Ambele descoperiri stau la baza unor noi terapii împotriva cancerului.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Orașul în care toți locuitorii s-au pus pe slăbit

Mii de supraviețuitori ai atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001, diagnosticați cu forme rare de cancer

SENZAȚIONAL: Din păcate, iată cum se poate manipula o țară întreagă

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri