Cine este bărbatul care va dona 100 de milioane de euro pentru reconstruirea catedralei Notre-Dame?

Aflată în plin proces de restaurare, catedrala Notre-Dame din Paris a fost cuprinsă luni de flăcări, iar imaginile cu celebra clădire arzând au făcut înconjurul lumii. Președintele Macron a vorbit despre acest incident, lansând o campanie națională de strângere de fonduri pentru repararea în întregime a catedralei. La scurt timp după ce președintele Franței a făcut anunțul, un bărbat a confirmat că va dona 100 de milioane de euro pentru reconstruirea catedralei Notre-Dame.

Incendiul care a cuprins catedrala Notre-Dame din Paris i-a determinat pe oameni să reacționeze, exprimându-și regretul pe rețelele de socializare. După mai multe ore, pompierii au reușit să stingă incendiul, însă pentru ca celebra clădire să își recapete frumusețea va fi nevoie de investiții masive.

Cine este bărbatul care va dona 100 de milioane de euro pentru reconstruirea catedralei Notre-Dame?

Impresionat de evenimentele petrecute în centrul Parisului, soțul actriței Salma Hayek, milionarul François-Henri Pinault, s-a oferit să doneze 100 de milioane de euro pentru reconstruirea catedralei Notre-Dame, acesta făcând anunțul la doar câteva ore de la izbucnirea incendiului.

François-Henri Pinault și Salma Hayek sunt căsătoriți din anul 2009, iar milionarul francez este director executiv la mai multe firme de top, printre care Gucci și Yves Saint Laurent, potrivit dailymail.co.uk

Campaniei de strângere de fonduri s-au alăturat și grupul LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE şi familia lui Bernard Arnault, care au anunțat că vor dona 200 de milioane de euro, conform stirileprotv.ro.

După stingerea incendiului, autoritățile au menționat că vor interveni pentru a evacua din catedrală operele de arată și vor ține sub supraveghere stabilitatea clădirii, fără să existe informații despre modul în care a fost afectată structura de rezistență a catedralei. Catedrala Notre-Dame din Paris a fost cuprinsă ieri de flăcări, iar în urma incendiului, acoperișul și fleşa, cea mai înaltă parte a monumentului, s-au prăbușit. Cauza exactă a incendiului nu a fost stabilită.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Catedrala Notre-Dame din Paris, un loc încărcat de istorie

Incendiu la catedrala Notre-Dame din Paris. Flăcările au distrus acoperișul și una dintre turle

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete